17:20 19.10.2018

Порошенко підписав указ про президентські стипендії для дітей з інвалідністю з високими досягненнями у всеукраїнських спортивних змаганнях

2 хв читати
Порошенко підписав указ про президентські стипендії для дітей з інвалідністю з високими досягненнями у всеукраїнських спортивних змаганнях

Президент України Петро Порошенко підписав указ про президентські стипендії для дітей з інвалідністю, які мають високі досягнення у всеукраїнських спортивних змаганнях.

"Для підтримки та заохочення дітей з інвалідністю до систематичних занять фізичною культурою і спортом, підготовки резерву до складу збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю та сприяння розвитку їхніх спортивних досягнень постановляю: 1. Затвердити положення про стипендії Президента України для дітей з інвалідністю, які мають високі досягнення у всеукраїнських спортивних змаганнях (додається). 2. Цей Указ набуває чинності з дня його опублікування", - йдеться в тексті указу №334/2018, опублікованому на сайті глави Української держави.

Відповідно до опублікованої постанови, стипендії призначаються дітям з інвалідністю віком від 14 до 18 років включно, які є призерами та учасниками всеукраїнських спортивних змагань з видів спорту осіб з інвалідністю, визнаних в Україні.

Щорічно призначається 100 стипендій. Стипендії призначаються указом президента України строком на один рік щомісяця протягом року. Розмір стипендій становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. Стипендії виплачуються з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому було прийнято рішення про їх призначення.

Відбір претендентів на призначення стипендій здійснює комісія, що формується Міністерством молоді та спорту України. Персональний склад комісії, положення про комісію та умови відбору претендентів на призначення стипендій затверджуються Міністерством молоді та спорту України.

Виплата стипендії припиняється у разі позбавлення стипендіата права на стипендію або його смерті. Стипендіат може бути позбавлений стипендії Президентом України за поданням Мінмолоді та спорту, внесеним в установленому порядку. Виплата стипендії припиняється з місяця, наступного за місяцем, в якому набув чинності відповідний указ президента про позбавлення стипендії. У разі смерті стипендіата виплата призначеної йому стипендії припиняється з місяця, наступного за місяцем, в якому помер стипендіат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА