12:35 22.10.2018

Майже половина українців вважає, що Крим повернеться до складу України, кожен третій не вірить у такий розвиток подій

2 хв читати
Майже половина українців вважає, що Крим повернеться до складу України, кожен третій не вірить у такий розвиток подій

 Практично кожен другий українець вважає, що Крим повернеться до складу України в найближчій або довгостроковій перспективі, тоді як кожен п'ятий не вірить у швидке повернення півострова, а кожен шостий дотримується думки, що такий розвиток подій не стане можливим ніколи, свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та соціологічною службою Центру Разумкова.

Згідно з оприлюдненими в понеділок у Києві результатами опитування, 5,4% опитаних вважають, що Крим може повернутися в Україну в найближчій перспективі, 42,3% - швидше за все може повернутися, але в довгостроковій перспективі, ще 20,1% - що швидке повернення неможливе, а 15,5% - що повернення абсолютно неможливе, оскільки Україна втратила Крим назавжди. Ще 16,7% не змогли визначитися з відповіддю.

Серед тих, хто вважає за можливе повернення півострова (47,7%), 38,8% вважають, що відновлення суверенітету України в Криму можливе за умови зміни влади (президента) в Росії, 31,6% - "за умови значного посилення санкцій і тиску на РФ із боку міжнародної спільноти", 31% - "за умови проведення реформ для зростання добробуту в Україні, що приваблюватиме кримчан", 15,9% - "за умови збереження діючого режиму санкцій і тиску на Росію", 14,4% - "Крим сам повернеться в Україну через погіршення внутрішньополітичної та економічної ситуації в Росії", 9,6% - "силовим способом, шляхом військового наступу Збройних сил України на територію Крим", 7,5% - "за умови вимог громадян Росії", 0,8% - "інше", а 8,9% не змогли визначитися з відповіддю.

На запитання, чи варто визнати анексований Крим російським в обмін на вихід Росії з окупованих територій Донбасу та припинення підтримки нею "ДНР" і "ЛНР", 52,7% опитаних українців відповіли негативно, адже Крим це територія України, 13,1% - "ні, адже Росія продовжуватиме агресивну політику стосовно України", 5,2% - "так, за умови виплати Росією компенсацій за втрачене в Криму майно", 10,8% - "треба погоджуватися на будь-які пропозиції, які приведуть до миру, навіть за рахунок Криму", 0,3% - "інше", а 17,9% не змогли визначитися з відповіддю.

Опитування проводилося з 16 по 22 серпня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донбасу. Опитано 2019 респондентів. Теоретична похибка вибірки становить 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА