17:51 22.10.2018

Країни G7 схвалюють нову програму stand-by між Україною та МВФ

2 хв читати
Країни G7 схвалюють нову програму stand-by між Україною та МВФ

Домовленість про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by (SBA), досягнута між Україною та Міжнародним валютним фондом (МВФ), є ключовим кроком до забезпечення економічного зростання і в майбутньому - економічної стабільності України, йдеться в заяві послів країн "Великої сімки".

"Посли країн "Великої сімки" схвалюють досягнуту між МВФ та українською владою домовленість на рівні фахівців про нову програму у форматі stand-by. Ключовий крок на шляху забезпечення майбутньої економічної стабільності України та продовження економічного зростання", - йдеться в заяві, оприлюдненій у мікроблозі канадського головування в групі послів "Великої сімки" в соцмережі Twitter у понеділок.

Як повідомлялося, уповноважений персонал МВФ та Україна досягли угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by (SBA), яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року і термін якої спливає у березні 2019 року. "Нова програма stand-by із запитаним доступом до SDR2,8 млрд (еквівалент $3,9 млрд) послужить основою для економічної політики влади в 2019 році", - йдеться в повідомленні МВФ у п'ятницю ввечері.

Згідно з ним, угода підлягає затвердженню менеджментом фонду та схваленню його радою директорів. Засідання ради очікується наприкінці року після ухвалення Верховною Радою державного бюджету на 2019 рік відповідно до рекомендацій МВФ і збільшення тарифів на газ та опалення для домогосподарств, що відображає ринкові тенденції зі збереженням підтримки малозабезпечених споживачів.

Як раніше повідомляла в. о. міністра фінансів України Оксана Маркарова, відновлення фінансового співробітництва з МВФ відкриє шлях до пільгового залучення до держбюджету $800 млн під гарантії Світового банку, а також до отримання першого траншу макрофінансової допомоги від ЄС на EUR500 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА