18:07 22.10.2018

ГПУ висунула підозру бойовику, причетному до обстрілу Попасної у 2015 році

2 хв читати

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру громадянину України, уродженцю Луганської області, який керував розвідувальним підрозділом управління артилерії в структурі терористичної організації "ЛНР", у скоєнні особливо тяжких злочинів, пов'язаних з обстрілами міста Попасної та Попаснянського району Луганської області в січні-серпні 2015 року.

Як повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та засобами масової інформації Генеральної прокуратури України, громадянин, який входив до складу т.зв. 6-го окремого механізованого козачого полку ім. Платова 2-го армійського корпусу "народної міліції", підозрюється в злочинах за чч. 2, 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій), ч.2 ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування встановлено, що він, за попередньою змовою з керівниками "ЛНР", представниками влади та Збройних сил РФ, у січні-серпні 2015 організував надання координат і вказівок членам НЗФ для проведення артилерійського обстрілу території Попасної та Попаснянського району, де в той час перебувало тільки цивільне населення, із застосуванням важкого артилерійського озброєння і боєприпасів.

Це призвело до загибелі людей, пошкодження і руйнування житлових будинків, об'єктів цивільної інфраструктури. "Внаслідок зазначених злочинних дій загинули 20 цивільних осіб, отримала тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості 21 цивільна особа, пошкоджено та зруйновано 62 житлові будинки та інші об’єкти цивільної інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у вересні Сєверодонецький міський суд Луганської області задовольнив клопотання прокурорів і надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно двох громадян України, причетних до артилерійських обстрілів Попасної та Попаснянського району, що призвели до численних жертв серед населення. За даними Генпрокуратури, йдеться про двох українців, які виконували функції керівників підрозділів артилерії в складі "6-го окремого механізованого козачого полку ім.Платова", що входить до складу НЗФ у структурі терористичної організації "ЛНР".

Під час досудового розслідування було встановлено, що з січня по серпень 2015 року ці громадяни з метою залякування населення та формування негативної думки про державну владу України давали вказівки членам підлеглих їм артилерійським підрозділів "6-го окремого механізованого козачого полку ім.Платова" про артобстріл Попасної та району з застосуванням важкого артилерійського озброєння і боєприпасів. Унаслідок цього загинули 20 цивільних осіб, дістала поранень різного ступеня тяжкості 21 людина, пошкоджено та зруйновано 62 житлових будинки та інші об'єкти цивільної інфраструктури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА