11:18 24.10.2018

Чубаров заявляє про неприпустимість роботи українсько-російської рибкоміссії, що засідає в Києві, та вимагає від СБУ видворити з України голову російської делегації

2 хв читати
Чубаров заявляє про неприпустимість роботи українсько-російської рибкоміссії, що засідає в Києві, та вимагає від СБУ видворити з України голову російської делегації

Народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенка", голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на засіданні українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі в Києві заявив про неприпустимість таких переговорів, а також зажадав від СБУ негайно видворити з України голову російської делегації, який незаконно відвідував тимчасово окупований Росією Крим.

"Ай да Рефат-ага! На переговорах із РФ про розподіл рибних квот в Азовському морі зробив заяву про необхідність негайного видворення голови делегації РФ, який був в окупованому Криму... - з вимогою до представника СБУ, який є в делегації України, негайно вжити відповідних заходи", - написав у середу вранці керівник громадської організації "Майдан закордонний справ" Андрій Клименко.

У свою чергу нардеп Сергій Висоцький (фракція "Народний фронт"), який також відвідав засідання рибкоміссії повідомив, що зусиллями парламентаріїв "засідання комісії зірвано".

"Заїхав на "рибну комісію". Тут є ще Рефат Чубаров. Це ганьба. Голова "російської делегації" представник рибгоспу Росії Рульов незаконно в'їхав на територію Криму в аеропорт Сімферополь. І це не заважає нашим представникам сидіти за одним столом з цією людиною. Наразі нашими зусиллями засідання комісії зірвано. Вимагаємо від усіх державних органів відкликати своїх представників у ній і припинити цю ганьбу", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Напередодні Р.Чубаров оприлюднив в соцмережі пост, в якому заявив про неприпустимість проведення українською стороною переговорів із російською делегацією в умовах анексії Росією Криму та агресивних дій її силовиків в Азовському морі та закликав колег-парламентаріїв прибути до готелю, де відбуваються засідання згаданої комісії.

"...знаю одне: не можна сідати за стіл переговорів із громадянами Росії, які відвідують у порушення чинного законодавства тимчасово окупований Крим, які розпоряджаються злочинно захопленим майном українських риболовних господарств, що діяли у Криму до російської окупації, сором'язливо уникати у своїх виступах майже назви Криму, прилюдно звертатися до членів російської делегації не менш як "дорогие друзья", - писав голова Меджлісу кримськотатарського народу.

На його переконання, тим більше не можна домовлятися з росіянами про будь-які умови спільного використання рибних запасів Азовського моря в умовах "тотального силового нахабства та агресії", які щодня демонструються російськими військовими кораблями на Азовському та Чорному морях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА