14:53 26.10.2018

Хуг: Раніше опублікований у Foreign Policy текст ввів в оману й не відображає моєї точки зору

3 хв читати
Хуг: Раніше опублікований у Foreign Policy текст ввів в оману й не відображає моєї точки зору

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Александр Хуг заявив, що раніше опубліковані його слова в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy про відсутність російського військового втручання на Донбасі не відображають його точки зору, а факти СММ ОБСЄ говорять самі за себе.

"Опублікований текст ввів в оману й не відображає моєї точки зору. Вже було оприлюднено виправлену версію", - сказав А.Хуг на брифінгу в п'ятницю під час скайп-включення.

Він також наголосив, що надані місією факти говорять самі за себе.

"Протягом 4,5 року я чітко стверджував, що СММ не займається домислами, що не робить висновків на підставі встановлених фактів. Факти, які ми наводимо у звітах, які ми публікуємо, і які я озвучив в інтерв'ю, говорять самі за себе. СММ і надалі реалізовуватиме свій мандат і надалі документуватиме та доповідатиме про факти. Ми працюємо в Україні й підтримуватимемо Україну", - зазначив А.Хуг.

За його словами, СММ фіксувала й документувала дані про наявність різних видів озброєнь на території, не підконтрольній уряду України, які мають походження з РФ.

"Ми також бачили й говорили з полоненими, котрих утримують військовослужбовці ЗСУ, які стверджують, що вони є представниками регулярних військ РФ, і які на ротаційній основі перебувають в Україні. Я всі ці факти згадав в інтерв'ю", - резюмував А.Хуг.

Як повідомлялося, раніше А.Хуг розповів в інтерв'ю Foreign Policy, що спостерігачі СММ ОБСЄ бачили на Донбасі людей з розпізнавальними знаками РФ, але, за його словами, "таку форму можна купити де завгодно". На запитання, яка позиція ОБСЄ щодо втручання Росії в події на сході України, А.Хуг зазначив: "Що стосується того, що ми побачили на місці, ми не побачили прямих доказів (російського втручання - ІФ). Втім, ми бачили конвої, які виїжджають та в'їжджають в Україну брудними дорогами посеред ночі в місцях, де немає офіційного перетину кордону".

За словами А.Хуга, на одній із ділянок прикордонної території ОБСЄ вдалося зафіксувати незаконний перетин кордону й оприлюднити відповідне відео. "Ми бачили особливі види зброї, які ми в деталях описали, зокрема військове електронне озброєння. Ми також говорили з узятими в полон українською армією полоненими, які заявляють, що вони служать у російській армії і під час ротації беруть участь у воєнних діях в Україні", - заявив А.Хуг. "Ми бачили також розпізнавальні знаки Німеччини, Іспанії та інших - але також Росії", - зазначив заступник голови СММ ОБСЄ.

Згодом видання Foreign Policy прибрало з опублікованого тексту частину, в якій зазначено, що СММ ОБСЄ не побачила доказів російського втручання на Донбасі, й надрукувало пояснення.

"Виправлення, 25 жовтня 2018 року. В більш ранній версії Хуг заявив, що ОБСЄ не бачила прямих доказів російського втручання на сході України. Ми вилучили це зауваження, оскільки воно не передає його точку зору. Він далі цитує факти та спостереження, які зафіксували його спостерігачі", - йдеться в оновленому тексті інтерв'ю, розміщеному на сайті видання.

Як пояснили в прес-службі СММ ОБСЄ, вилучений фрагмент не був цитатою А.Хуга.

А.Хуг 31 жовтня залишить свою посаду першого заступника голови СММ ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА