10:33 30.10.2018

Порошенко обговорить із Меркель ситуацію на Донбасі та в Криму, євроінтеграцію України та зміцнення енергетичної безпеки

2 хв читати
Порошенко обговорить із Меркель ситуацію на Донбасі та в Криму, євроінтеграцію України та зміцнення енергетичної безпеки

Президент України Петро Порошенко 1 листопада проведе переговори з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель, яка перебуватиме з візитом в Україні на запрошення глави Української держави, повідомляється на офіційному сайті президента.

"Важливу увагу в ході переговорів буде приділено ситуації на Донбасі, в окупованому Криму та акваторії Азовського моря і Керченській протоці. Лідери скоординують подальші спільні кроки з метою забезпечення реалізації Мінських домовленостей та посилення міжнародної коаліції у рамках протидії російській агресії", - йдеться в повідомленні.

Крім того, планується обговорити питання європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також зміцнення енергетичної безпеки України та ЄС "як невід’ємного компонента європейської та світової системи безпеки".

Також під час переговорів ітиметься про зміцнення торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та ФРН, а також про посилення практичної підтримки з боку ФРН процесу реформ в Україні, повідомляється на сайті українського президента.

Майбутній візит А.Меркель в Україну стане другим за останні чотири роки: попередній відбувся в серпні 2014 року.

Як повідомлялося, офіційний представник уряду ФРН Ульріке Деммер повідомив минулого тижня, що А.Меркель відвідає Київ у четвер 1 листопада і обговорить із президентом України Петром Порошенком, зокрема, Мінські домовленості, а в центрі переговорів будуть двосторонні відносини між Україною та Німеччиною.

У понеділок, 29 жовтня, А.Меркель заявила, що у 2021 році не балотуватиметься в бундестаг і не претендуватиме на новий канцлерський термін. Крім того, вона повідомила, що на з'їзді Християнсько-демократичного союзу (ХДС) 7-8 грудня не висуватиме свою кандидатуру на посаду голови партії. При цьому А.Меркель заявила, що готова працювати канцлером до кінця терміну повноважень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА