18:27 30.10.2018

На Радбезі ООН буде порушено питання переслідування "Кримської солідарності" окупаційною владою - Клімкін

2 хв читати
На Радбезі ООН буде порушено питання переслідування "Кримської солідарності" окупаційною владою - Клімкін

 Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголосив, що всі випадки репресій щодо активістів, зокрема переслідування об'єднання "Кримська солідарність" у Криму, розглядатимуть на міжнародних майданчиках, зокрема, на нинішньому засіданні Ради безпеки ООН.

"Переслідування "Кримської солідарності" на українському півострові нагадує методи сталінської доби. На всіх міжнародних майданчиках ми говоритимемо про кожний випадок репресій проти активістів, які чинять опір окупантам. Вже сьогодні @UKRinUN (постійне представництво України при ООН - ІФ) на відкритому засіданні РБ ООН", - написав глава МЗС в мікроблозі в "Твіттері".

Роповідаючи про переслідування в окупованому Криму Меджлісу кримськотатарського народу, П. Клімкін зазначив: "Нагадую кримським поплічникам російських окупантів, що, посягаючи на Меджліс, ви не просто плюндруєте мораль і дієте проти совісті, і цим вже нікого не дивуєте. Ви порушуєте рішення Міжнародного суду ООН. Тобто, чините злочин, за який обов'язково доведеться відповісти".

Як повідомлялося, Рада безпеки ООН у вівторок проведе відкрите засідання щодо питання України (початок - о 21.00 за київським часом).

Раніше Міністерство закордонних справ України висловило протест проти чергового посилення репресій з боку Російської Федерації щодо громадян України на окупованих територіях АР Крим та м.Севастополя.

МЗС нагадав, що 27 жовтня російські силовики увірвалися на засідання об'єднання "Кримська солідарність" і перешкоджали його проведенню.

МЗС України також заявило про неприпустимість намірів російської окупаційної влади передати власність Меджлісу кримськотатарського народу керованому з Москви "Духовному управлінню мусульман Криму".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА