15:56 01.11.2018

Кучма вважає малоймовірним, що США погодяться брати участь у Мінському форматі

2 хв читати
Кучма вважає малоймовірним, що США погодяться брати участь у Мінському форматі

Другий президент України (1994-2005) Леонід Кучма вважає малоймовірною зміну мінського формату переговорів із врегулювання ситуації на Донбасі за рахунок США.

"Я не думаю, що щось з цього вийде. Але пропозиція хороша. Те, що Лукашенко (президент Білорусі Олександр Лукашенко - ІФ) виступив з такою пропозицією, - спасибі йому за це", - сказав Л.Кучма журналістам у Харкові в четвер.

Він також висловився за використання всіх можливостей "Якщо є можливість ще когось запросити, - з великою радістю. Але я не думаю, що хтось ще захоче. Ви що, думаєте, що Трамп захоче? Йому треба подякувати, що Курт Волкер робить дуже велику позитивну роботу для України. Але іншого нічого не буде. Вони скажуть, що ми вже беремо участь", - пояснив свою позицію Л.Кучма.

Він також скептично оцінив перспективи включення Євросоюзу в Мінський формат. "Якщо хоче Європейський Союз підтримати Україну, йому не треба входити в цей формат. У нього і так є можливості зробити все, що необхідно. Нехай тільки роблять. Але ви бачите, які протиріччя сьогодні величезні в Європейському союзі. І сподіватися, що він призначить когось уповноваженого брати безпосередню участь, не варто", - сказав Л.Кучма.

Як повідомлялося, 31 жовтня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про необхідність залучення США до переговорів із врегулювання ситуації на Донбасі. "Давайте будемо чесними: якщо нам не вдасться залучити за цей стіл США, наврядчи ми досягнемо мети", - сказав О.Лукашенко.

1 листопада голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер заявив, що до переговорного процесу з врегулювання конфлікту на південному сході України мають підключитися США і Євросоюз. "Я переконаний, що США мають бути за столом переговорів, і Євросоюз в цілому має бути представлений за столом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

Президент Ізраїлю назвав повітряну атаку Ірану "оголошенням війни"

Саме такі гарантії безпеки потрібні Україні - Порошенко про дії союзників Ізраїлю

ЄС підтвердив прихильність деескалації на Близькому Сході

Порошенко передав FPV-дрони "Пегас" та ремонтну майстерню бійцям штурмового батальйону "Да Вінчі"

Порошенко везе на східний фронт чергові 2 тисячі дронів

Зеленський: Червень - це час, коли буде правильно фактично розпочати переговори про вступ України до Євросоюзу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА