19:48 05.11.2018

"Народний фронт" вимагає від СБУ і поліції інформацію про розслідування вбивства Гандзюк уже завтра

2 хв читати
"Народний фронт" вимагає від СБУ і поліції інформацію про розслідування вбивства Гандзюк уже завтра

Фракція "Народний фронт" наполягає на оприлюдненні інформації про розслідування вбивства в.о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк від Національної поліції і Служби безпеки України вже у вівторок, 6 листопада, повідомила народний депутат від цієї фракції Вікторія Сюмар.

"Ми вимагаємо інформації від керівників Нацполіції і СБУ вже завтра. Головне завдання - винні, в тому числі замовник, мають понести покарання", - написала вона на сторінці в Фейсбуці в понеділок увечері.

В.Сюмар також зазначила, що фракція "Народний фронт" підтримує рішення про створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з розслідування вбивства К.Гандзюк. "Готові делегувати туди Антона Геращенка, Сергія Висоцького, Ігоря Алексєєва. І голосувати першим питанням", - підкреслила нардеп.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели в медустанову Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували як нанесення тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікація була змінена на замах на "вбивство з особливою жорстокістю". Пізніше слідчий у справі задовольнив клопотання адвоката про додаткову кваліфікацію злочину проти К.Гандзюк і вніс в ЄРДР ознаку замовності (п. 11 ч. 2 ст. 115, ст. 15 КК України).

Затримано кількох підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, в тому числі чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти. В середині вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що можливий організатор замаху на К.Гандзюк заявив про готовність давати свідчення.

4 листопада К.Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).

Фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП), "Народний фронт" і "Опозиційний блок" прийняли рішення підтримати створення ТСК Верховної Ради з розслідування вбивства К.Гандзюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА