16:02 06.11.2018

Україна не потребувала б в зовнішніх запозичень, якби не борги Тимошенко і Януковича - лідер фракції БПП

2 хв читати
Україна не потребувала б в зовнішніх запозичень, якби не борги Тимошенко і Януковича - лідер фракції БПП

Керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов наголосив, що рішення Кабінету Міністрів про підвищення ціни на газ прийнято під тиском боргових зобов'язань, взятих колишніми прем'єр-міністрами Юлією Тимошенко, Віктором Януковичем і Миколою Азаровим.

"Щодо політичних спекуляцій про підвищення ціни на газ. Жоден політик сьогодні не має чесного рецепта, який би надав можливість знизити ціни, тому що ми розплачуємося за сукупність системних помилок прем'єрів Тимошенко, Януковича, Азарова, - заявив А.Герасимов з трибуни парламенту, повідомляє прес-служба партії у вівторок.

За його словами, на сьогодні, незважаючи на війну і анексію частини українських територій, економіка України не потребувала б зовнішніх запозичень, якби не борги Ю.Тимошенко і В.Януковича.

"На двох вони передали наступним поколінням понад 70 млрд дол. боргів, левова частка яких відправлялася на Москву як оплата за кабальний газовий контракт Путіна-Тимошенко. Тому уряд Гройсмана (прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана - ІФ) змушений був піти на цей непопулярний і болісний крок", - сказав керівник фракції БПП.

Він наголосив, що зобов'язання зрівняти ціну газу українського видобутку з ціною імпортного газу 31 жовтня 2008 року особисто взяла тодішній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, яка підписала відповідний меморандум з МВФ. "Підписання цього документа стало міжнародним правовим зобов'язанням для всіх наступних українських урядів", - зазначив А.Герасимов.

"Що ми реально можемо зробити для захисту вразливих верств населення після підвищення? Підтримати ініціативу президента Петра Порошенка з розширення програми субсидій. Ми вимагаємо закласти в бюджеті на 2019 рік чималі коштів для захисту кожної української родини в умовах подорожчання природного газу", - резюмував політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА