11:20 09.11.2018

Глава МЗС Австрії скасувала візит до РФ через шпигунський скандал

2 хв читати
Глава МЗС Австрії скасувала візит до РФ через шпигунський скандал

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль скасувала поїздку до РФ у зв'язку із затриманням відставного полковника австрійської армії за підозрою в зборі розвідданих для Москви, повідомляють у п'ятницю австрійські ЗМІ.

За даними телеканалу "ОРФ", відповідну заяву зробив у п'ятницю канцлер Австрії Себастьян Курц.

Перед журналістами виступив і міністр оборони Маріо Кунасек, він і поінформував К.Кнайсль про підозри. За слова канцлера і міністра оборони, наразі прокуратура веде розслідування цієї справи.

Візит планувався на 2-3 грудня, зазначають ЗМІ.

М.Кунасек заявив, що слідчі проводять перевірку комп'ютерів та інших технічних пристроїв екс-полковника. Він зазначив, що не можна виключити, що колишній офіцер міг передавати секретну інформацію. За словами міністра оборони, загалом Росія виявляла інтерес до систем озброєння, міграційної ситуації в країні і до даних про конкретних осіб.

За даними австрійських ЗМІ, колишній офіцер, нині пенсіонер, у період своєї служби в австрійській армії близько 20 років займався шпигунством на користь Росії. Газета "Кронен Цайтунг" з посиланням на неназвані джерела вказує, що офіцер отримав за збір розвідданих загалом близько 300 тис. євро.

Навесні Австрія стала однією з небагатьох країн ЄС, яка не вислала російських дипломатів у відповідь на обвинувачення Великобританії на адресу Росії через отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Тоді К.Кнайсль заявляла, що відмова австрійської влади від висилки російських дипломатів не пов'язана з побоюваннями заходів у відповідь з боку Росії.

"Саме в критичні моменти необхідно залишати (дипломатичні - ІФ) канали відкритими", - сказала тоді австрійський дипломат.

При цьому К.Кнайсль підтвердила, що британський посол не раз вимагав від австрійської влади вжити певних заходів проти Москви в зв'язку зі "справою Скрипаля".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА