17:57 09.11.2018

Безсмертний підтвердив, що росіяни на ТКГ пропонували Києву обміняти Крим на Донбас

2 хв читати
Безсмертний підтвердив, що росіяни на ТКГ пропонували Києву обміняти Крим на Донбас

Екс-віце-прем'єр-міністр України, колишній представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Роман Безсмертний заявив, що російські офіційні представники в ТКГ у Мінську неодноразово пропонували українській стороні відмовитися від претензій Криму заради повернення Донбасу.

"Такі розмови справді велися під час роботи Тристоронньої контактної групи. Особливо, коли учасники виходили відпочити, ця тема звучала постійно. Зазвичай російська сторона доповнювала це словами "Ви ж розумієте, що питання Криму вже не розглядатиметься". І це постійно та нав'язливо повторювалося. Зрозуміло, що представники української сторони зі старту відкидали цю річ", - розповів Р.Безсмертний в ефірі телеканалу "112.Україна" в п'ятницю, повідомляється на офіційному сайті політика.

За його словами, з російської сторони "нічого тут нового та несподіваного немає", і "важливо, що українська сторона реагує правильно".

"Треба розуміти, що з російської сторони ми маємо справу з дуже добре підготовленими в диверсійному, інформаційному та оперативному плані людьми, які пройшли і нинішню, і радянську розвідувальну, КДБ-шну школу. Тому тут треба бути вдвічі уважним і обережним під час проведення таких розмов", - зазначив Р.Безсмертний.

Відповідаючи на запитання, чи варто створювати окремі переговорні майданчики щодо Криму та Донбасу, політик категорично заперечив проти цього.

"Я з самого початку в Мінську наполягав на тому, що коли ми говоримо слово "Донбас", то повинні говорити і "Крим". Було видно, як скаженіють від цього представники Росії. Тому в жодному разі не можна розділяти ці тепер, на жаль, уже три речі - Донбас, Крим та Азов", - наголосив він.

Водночас екс-віце-прем'єр зазначив, що треба шукати інші формати вирішення проблеми, тому що "Мінськ підвисає як переговорний майданчик". На його думку, одним із варіантів могла б бути ініціатива створення системи центральної безпеки, а в подальшому "системи європейської, а можливо євразійської безпеки".

Крім того, Р.Безсмертний зазначив, що настав час ініціювати нову модель глобальної безпеки, де говорити і про Крим, і про Нагірний Карабах, і про Придністров'я і Сирію, тому що "все це - наслідки політики Російської Федерації".

Як повідомлялося, 8 листопада, представник України в підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук повідомив про наявність пропозицій зняти кримське питання з порядку денного, щоб вийти на рішення проблеми Донбасу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА