14:06 12.11.2018

Повноваження нинішнього скликання курултаю кримськотатарського народу автоматично пролонговані

2 хв читати
Повноваження нинішнього скликання курултаю кримськотатарського народу автоматично пролонговані

Зважаючи на неможливість провести демократичні вибори нового курултаю кримськотатарського народу в окупованому Російською Федерацією Криму, повноваження нинішнього, VI скликання, буде продовжено доти, доки не з'являться умови для виборів, заявили лідери кримськотатарського народу.

"Цього року спливає 5-річний термін повноважень делегатів курултаю ... Регламент курултаю кримськотатарського народу передбачає, що делегати курултаю складають свої повноваження після обрання нового курултаю і на першій сесії. Оскільки проводити демократичні вибори та скликати новий курултай у нас немає ніяких можливостей, то можемо вважати, що повноваження делегатів нинішнього курултаю автоматично пролонговано", - сказав колишній голова меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв на конференції делегатів курултаю, яка відбувається в понеділок у Києві.

М.Джемілєв також зазначив, що ця ситуація має бути відображена в документі за підсумками конференції, або в окремому документі.

У свою чергу голова меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров у коментарі журналістам пояснив, що делегати курултаю мають оголосити про те, що вони продовжують свої повноваження доти, доки не з'являться можливості для складення їхніх повноважень.

"А умови можуть поновитися тільки в одному випадку - коли буде проведено вибори нового курултаю і буде скликано першу сесію новообраного курултаю. Так, повноваження делегатів цього, чинного курултаю, виконуватимуть далі ці делегати", - сказав Р.Чубаров.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в понеділок у Києві відбувається конференція делегатів курултаю кримськотатарського народу VI скликання.

За словами Р.Чубарова, на конференцію приїхали 75 із 248 делегатів. Він додав, що частина делегатів не змогла приїхати з окупованого Криму, оскільки після такої поїздки їхні сім'ї могли зіткнутися з "катастрофічними наслідками".

Голова меджлісу також повідомив, що очікують від делегатів курултаю заяви з підписами про готовність продовжувати роботу доти, доки не буде обрано курултай нового скликання, і не відбудеться перша його сесія.

"Ми через підписи ще хочемо побачити кількість людей, які не просто формально значитимуться, а й будуть готові працювати", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Р.Чубаров наголосив, що на конференції буде озвучено позиції окремих делегатів, але не курултаю загалом.

Водночас він повідомив, що на конференції делегати звернуться із закликом до меджлісу розробити зміни до регламенту курултаю з тим, щоб змінити порядок прийняття рішень, щоб для цього не було необхідності збиратися на сесії. Голова меджлісу уточнив, що розглядається варіант електронної форми прийняття рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА