13:08 19.11.2018

Бійку між екс-командиром "Східного корпусу" і представниками "Нацкорпусу" розслідують як хуліганство

3 хв читати

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом бійки між колишнім командиром роти Нацполіції "Східний корпус", засновником однойменного громадського руху Олегом Ширяєвим і представниками "Національного корпусу".

"Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкцією статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції у Харківській області.

Правоохоронці встановили, хто брав участь у бійці. Затриманих наразі немає.

Як повідомлялося, 18 листопада ввечері в харківському спорткомплексі "Локомотив", де відбувся чемпіонат України з боксу, сталася бійка між О.Ширяєвим і представниками Нацкорпусу.

За словами О.Ширяєва, серед тих, хто напав на нього, були глава міжобласного об'єднання "Нацкорпус" у східних регіонах "Терен Схід" Максим Жорін, начальник харківського штабу Нацкорпусу Костянтин Немічев і ще кілька людей.

О.Ширяєв у бійці дістав закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та інші ушкодження і був доправлений до Харківської міської клінічної лікарні швидкої і невідкладної медичної допомоги.

О.Ширяєва було виключено з Нацкорпусу у вересні 2017 року.

Наприкінці травня 2018 року Нацкорпус опублікував заяву, в якій стверджував, що ГО "Східний корпус" є "черговим політтехнологічних проектом Банкової і СБУ, покликаним дискредитувати і дробити правий рух в Україні", а також звинувачував О.Ширяєва і його організацію в рейдерських атаках на бізнес, контрабанді тощо. У відповідь О.Ширяєв назвав Нацкорпус "проектом МВС", заявив, що не поділяє його переконання, а також заявив про особистий конфлікт з лідером Нацкорпусу Андрієм Білецьким через смерть одного із засновників "Азова" Ярослава Бабича.

13 вересня 2018 року О.Ширяєва було затримано після проведення слідчих дій у зв'язку з конфліктом через елеватор у с.Занкі Харківської області. Йому було оголошено про підозру за ч. 4 ст. 296 КК України. Крім того, О.Ширяєву інкримінується ч.1 ст.294 та ч.2 ст. 347 (активну участь в масових заворушеннях, що супроводжувалися погромами, знищенням і пошкодженням майна, спробою захоплення будівлі, навмисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу шляхом підпалу) КК України.

Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех пояснив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", що йдеться про напад на будинок начальника Краснокутського райвідділу Національної поліції в грудні 2015 року. Тоді після мітингу, в якому брали участь місцеві жителі та представники громадської організації Громадянський корпус "Азов", незадоволені роботою поліції, зокрема, з розслідування зґвалтування та вбивства 15-річної дівчинки, частина учасників попрямували спочатку до будинку відстороненого від виконання обов'язків начальника Краснокутського РВ НП, вибили там шибки, звалили паркан і почали кидати "коктейлі Молотова". Потім вони пішли до дому його заступника, де діяли аналогічно.

14 вересня Київська райсуд Харкова обрав О.Ширяєву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

11 жовтня Харківський апеляційний суд відмовився змінити запобіжний захід О.Ширяєву.

8 листопада слідчий суддя Київського райсуду Харкова Наталія Єфименко винесла рішення про продовження запобіжного заходу О.Ширяєву у вигляді утримання під вартою. При цьому вона визначила суму застави в розмірі 1 млн 4 тис. 340 грн. 12 листопада після внесення застави О.Ширяєв вийшов із СІЗО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА