12:15 20.11.2018

Рада відмовилася позбавити недоторканності нардепа Березкіна

2 хв читати
Рада відмовилася позбавити недоторканності нардепа Березкіна

Депутати відмовилися задовольнити подання генерального прокурора Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата групи "Воля Народу" Станіслава Березкіна.

На підтримку відповідного подання на засіданні у вівторок проголосували 160 народних депутатів України за необхідних 226 для його прийняття.

У зв'язку з цим голова Верховної Ради України Андрій Парубій не міг поставити на голосування подання про згоду на затримання і арешт С.Березкіна

Як заявив із парламентської трибуни генеральний прокурор України Юрій Луценко, народному депутату могли інкримінувати вчинення злочину за трьома статтями Кримінального кодексу: ст.366 (службове підроблення), 191 (привласнення, розкрадання майна) і 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

Раніше на засіданні регламентного комітету генпрокурор виклав суть кримінального провадження, в якому фігурує С.Березкін.

"З травня 2016 року детективи НАБУ (Національне антикорупційне бюро - ІФ) розслідують кримінальне провадження, в рамках якого встановили, що з вересня 2013 року до січня 2014 р. бенефіціарним власником групи "Креатив" яким за версією слідства є Березкін, діяв за змовою з іншими власниками ПАТ "Креатив Груп" серед керівництва і товариства "Кредитне брокерське агентство" шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами ПрАТ "Креатив" організував заволодіння коштами, отриманими в "Ощадбанку" видом укладеного договору кредитної лінії в сумі $20 млн", - сказав він.

Генпрокурор зазначив, що договір про кредитну лінію було укладено з порушенням вимог кредитної політики "Ощадбанку" і не був у повному обсязі забезпечений заставою.

"Кредит у $20 млн був забезпечений лише частково нерухомістю, яка на той момент існувала в позичальника, а решта коштів ... фактично застава була сфальсифікована шляхом надання нібито договору про продаж у майбутньому нібито масла. І ці кошти були покладені в основу забезпечення другої частини кредиту в сумі 120 млн 219 тис грн 300, - розповів Ю.Луценко.

За його словами, оригіналів цього договору не виявилося ні у банку, ні у позичальника. "Було встановлено, що самі операції, зазначені в договорі, не відбувалися, і предмета застави не існувало", - додав генпрокурор.

Він повідомив, що після перерахування банку кредитних коштів, гроші з групи "Креатив" вивели і привласнили бенефіціари компанії.

За Інформацією Ю.Луценка, $20 млн двома рівними траншами були переведені на рахунки компанії, зареєстрованої в Белізі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА