08:45 23.11.2018

ВР має намір визначити умови використання в Україні порівняльної реклами відповідно до права ЄС

2 хв читати
ВР має намір визначити умови використання в Україні порівняльної реклами відповідно до права ЄС

Верховна Рада прийняла за основу проект закону (№8515) про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гармонізації законодавства у сфері порівняльної реклами з правом Європейського Союзу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення підтримав 231 народний депутат у ніч на п'ятницю.

У законопроекті пропонується нормувати умови використання порівняльної реклами. Серед інших запропоновано зміни до ст. 11 закону про рекламу.

Згідно з цими змінами, порівняльна реклама може містити зображення та посилання на товар, торговельні марки чи інші позначення, під якими відпускається товар; комерційне найменування конкурента, діяльність чи товар якого порівнюється.

Використання порівняльної реклами буде дозволено, якщо вона не міститиме ознак нечесного підприємництва, які визначені законодавством про захист прав споживачів.

Крім того, така реклама буде дозволена, якщо порівнювати будуть подібні товари, що використовуються для тих самих потреб, якщо буде об'єктивне порівняння порівнюваних, репрезентативних характеристик однорідних товарів, діяльності, включно з ціною.

Для порівняльної реклами недопустимою буде дискредитація якості товарів, репутації конкурентів.

Крім того, заборонена буде імітація товарів, захищених торговельною маркою або найменуванням.

Цим законопроектом парламент має намір скасувати заборону для рекламодавців порівнювати лікарські засоби, медичні вироби, методи лікування, реабілітації.

Крім того, в законі про захист прав споживачів пропонується розширити перелік критеріїв, за якими підприємницька практика вважається такою, що вводить в оману.

Вона вважатиметься такою, якщо спонукає споживача погодитись на правочин, при цьому надавши йому неповну або недостовірну інформацію про гарантійний термін або гарантійне обслуговування продукції, умови оплати, доставки товару, місця розташування та повної назви продавця.

Автори ініціативи пропонують заборонити маркувати продукцію знаком довіри, знаком якості або знаком відповідності без отримання відповідного дозволу уповноваженої особи; пропонувати продаж продукції за спеціальною ціною, якщо така продукція, зокрема, відсутня у продажу.

Такою, що вводить в оману, вважатиметься неправдива заява про припинення продавцем торговельної діяльності або переїзд; заява про те, що придбання продукції може посприяти виграшу в лотереї, а також низка інших недобросовісних дій продавця.

Як зазначено в пояснювальній записці до проекту закону, мета його ухвалення - гармонізувати вітчизняне законодавство у сфері порівняльної реклами з правом ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА