19:56 23.11.2018

Київ протестує через візит Путіна до Криму

1 хв читати
Київ протестує через візит Путіна до Криму

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест через черговий неузгоджений з Україною візит 23 листопада 2018 року президента РФ Володимира Путіна на територію тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та м. Севастополя і направило Міністерству закордонних справ РФ відповідну ноту протесту

"Україна вважає цей візит, як і будь-які інші неузгоджені з українською стороною так звані поїздки російських посадових осіб до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та м. Севастополя (Україна), грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права, зобов’язаннями за двосторонніми і багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна і Росія", - йдеться в коментарі українського зовнішньополітичного відомства, оприлюдненому в п'ятницю.

У відомстві зазначають, що Крим і Севастополь є невід'ємною частиною України в її міжнародно визнаних кордонах. "Це визнається усім міжнародним співтовариством, яке вже неодноразово давало належну оцінку міжнародно-протиправним діянням РФ, зокрема шляхом схвалення відповідних резолюцій ООН, Ради Європи, ОБСЄ, інших міжнародних організацій, а також введення санкцій проти РФ як держави-окупанта", - зазначають в МЗС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА