18:44 03.12.2018

Семенченко назвав провокацією затримання українців у Грузії

2 хв читати
Семенченко назвав провокацією затримання українців у Грузії

Затримані в Грузії за підозрою в зберіганні зброї громадяни України прилетіли до країни літаком і не мали наміру брати участь у будь-яких політичних акціях, а зброю їм підкинули, стверджує народний депутат України із фракції "Самопоміч", засновник і почесний командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

У своєму відеозверненні на своїй сторінці в соцмережі Facebook він назвав імена затриманих: це громадяни України Дмитро Курагин, Роланд Мелія, Олександр Новіков, Юрій Коростельов, Ігор Орленко, Сергій Клочко, а також громадянин Грузії Лука Чхетія. Частина з них брала участь у бойових діях на сході України в складі батальйону "Донбас". За словами українського парламентарія, затримані наразі перебувають у приміщенні Національної поліції Грузії в Тбілісі.

"Цих людей затримано за обвинуваченням у зберіганні зброї... Приїхали вони сюди, починаючи з 28 до 30 числа, для того, щоб зустрітися зі своїми побратимами, з якими воювали на сході (України - ІФ), яких не бачили вже кілька років... Зустрічалися тут кожен день зі своїми бойовими побратимами, які воювали за Україну", - розповів С.Семенченко.

Сам депутат заявляє, що приїхав до Грузії як спостерігач на вибори 28 листопада разом із дружиною й оселився в іншому готелі.

За його словами, зброї у затриманих не було і бути не могло, оскільки, "вони сюди прилетіли літаком і, відповідно, літаком і відлітати збиралися", тому парламентарій переконаний, що її їм підкинули. "Зброя їм не потрібна, тому що вони не прилітали сюди на якісь політичні акції... Я думаю, що зброя підкинута, і так вони самі стверджують адвокатам, тому що вона їм а)не потрібна, б)вона ні звідки б у них взятися не могла, оскільки вони прилетіли літаком і в) цея думаю, провокація - провокація тих людей, які хочуть, щоб тут грузинська опозиція була не мирною, а готувала нібито українських бойовиків, щоб тут у військовий спосіб захопити владу", - сказав С.Семенченко.

Як повідомлялося, в неділю, 2 грудня, МВС Грузії повідомило про затримання в Тбілісі сімох громадян України в готелі "Альянс". За інформацією прес-служби МВС, затримання відбулося на підставі ст. 236 КК Грузії, яка передбачає відповідальність за незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин.

Серед затриманих колишній грузинський військовослужбовець, який воював в українському батальйоні "Донбас" Лука Чхетія. За заявою членів його сім'ї, він мав намір взяти участь у неділю в Тбілісі в акції протесту колишньої партії влади "Єдиний національний рух", лідером якої є екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА