19:35 16.12.2018

Порошенко готовий на будь-які кроки, щоб знайти вбивць Шеремета і притягти їх до відповідальності

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко готовий на будь-які кроки, щоб знайти вбивць або хоча б сприяти слідству в розслідуванні журналіста Павла Шеремета.

"Я готовий йти на будь-які кроки, щоб знайти вбивць, притягти їх до відповідальності, або хоча б додати прозорості розслідуванню", - сказав П.Порошенко на прес-конференції в неділю в Києві.

Президент нагадав, що розслідуванню допомагали експерти ФБР США. Президент також зазначив, що Україна готова була залучити до розслідування і фахівців з інших країн.

"Я коли зустрічався із рідними (П.Шеремета - ІФ) ... Я попросив, якщо хто-небудь з рідних або активістів має будь-які пропозиції, щоб ми залучили фахівців, тільки офіційно з будь-яких авторитетних слідчих відомств наших країн-партнерів, тоді називався Скотланд-Ярд, я сказав, дайте мені прізвище слідчого або групи, я звернуся до генпрокурора, я звернуся до шефа Національної поліції, ми точно включимо його до слідчої групи. Це була і готовність співпрацювати, і вимога прозорості ... "- зазначив глава держави.

За словами П.Порошенка, безпрецедентні кроки, які були зроблені під час розслідування цього злочину, його "не заспокоюють, тому що немає результату - не встановлені вбивці".

При цьому він зазначив, що "на жаль, є випадки коли вбивць знайти не вдається", проте президент сподівається, "що це не той випадок".

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва була підірвана машина керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій знаходився П.Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства журналістську діяльність П.Шеремета в Україні та інших країнах.

У другу річницю вбивства журналіста, 20 липня 2018 року, в Генпрокуратурі України повідомили, що в рамках досудового розслідування відпрацьовуються 4 основні версії щодо мотивів вчинення цього злочину: професійна журналістська діяльність; особисті неприязні стосунки; дестабілізація обстановки в Україні; помилка об'єктом (підірваний автомобіль належав О.Притулі).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА