09:57 21.12.2018

НАЗК виявило подання завідомо недостовірних відомостей у звіті партій "Батьківщина", "УКРОП" і Соціал-демократичної партії

1 хв читати
НАЗК виявило подання завідомо недостовірних відомостей у звіті партій "Батьківщина", "УКРОП" і Соціал-демократичної партії

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) встановило факти подання завідомо недостовірних відомостей у звіті партій ВО "Батьківщина", "УКРОП" і Соціал-демократичної партії.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба НАЗК, Нацагентство виявило ознаки кримінального злочину у трьох звітах політичних партій про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру в 2018 році.

"До Нацполіції направлено три матеріали щодо ВО "Батьківщина" та по два матеріали щодо Соціал-демократичної партії та партії "УКРОП", - йдеться в повідомленні.

У НАЗК нагадують, що протягом 2016-2017 років Нацагентство направило до поліції 19 матеріалів щодо 16 політичних партій, а саме Аграрної партії України, партії "Наш край", Народного руху України, партії "Нова політика", "Самоврядна Українська держава", "Зелені", ВО "Свобода", Комуністична партія України, Партія сильної влади, "Власна сила", Партія вільних демократів, політичне об'єднання "Пряма дія", Патріотична партія України, Українська партія чесності, боротьби з корупцією та організованою злочинністю, Національно-демократичне об'єднання "Україна", ВО "Батьківщина".

На підставі підготовлених у Національному агентстві матеріалів стосовно політичних партій розпочато кримінальні провадження за ознаками подання завідомо недостовірних відомостей у звіті політичних партій (ст.159-1 Кримінального кодексу України – порушення порядку фінансування виборчої кампанії кандидата, політичної партії (блоку)).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА