12:28 22.12.2018

Порошенко: кожен успіх українських дипломатів у протистоянні російській агресії - це збережені життя бійців на передовій

1 хв читати
Порошенко: кожен успіх українських дипломатів у протистоянні російській агресії - це збережені життя бійців на передовій

Президент України Петро Порошенко привітав українських дипломатів із професійним святом, відзначивши їх професіоналізм і успіхи в боротьбі з російською агресією.

"Майже п'ять років пліч-о-пліч з українським військом ви протистоїте російській агресії. Кожен ваш успіх на дипломатичній ниві – це збережені життя наших героїв на передовій. Кожна ваша домовленість про зміцнення підтримки України – це посилення нашої стійкості на фронті і висхідного розвитку в інтересах європейського майбутнього держави", - йдеться у привітанні глави держави.

П.Порошенко наголосив, що дипломатичне слово "повністю розбиває вигадки російської пропаганди", а аргументи зміцнюють проукраїнську глобальну коаліцію.

"Де б не проявила себе російська отрута, там завжди на сторожі український дипломат, навіть якщо йдеться про захист української автокефалії", - вказав президент.

За його словами, сучасна українська дипломатія навчилася вміло працювати і в інтересах зміцнення міжнародної підтримки розвитку Української держави.

"Вчасно і вправно застосовані нашими дипломатами рішення – це нові ринки для українських експортерів і покращення добробуту для наших громадян. Це наполеглива реалізація державного курсу на інтеграцію в ЄС та НАТО. Це зростання міжнародного престижу українського паспорта і унікальні можливості відкривати світ.  Це надійний захист інтересів українців за кордоном та промоція української культури в світі", - підсумував П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА