19:58 26.12.2018

ЦВК презентувала робочу модель нової версії офіційного сайту, яка має запрацювати в березні

2 хв читати
ЦВК презентувала робочу модель нової версії офіційного сайту, яка має запрацювати в березні

Центральна виборча комісія України представила робочу модель нової версії свого офіційного сайту, яка має запрацювати в березні 2019 року.

"Ми намагалися передати динаміку й наш позитивний настрій. Концепція нової версії сайту свідчить про те, що ми відкриті, позитивні й налаштовані на співпрацю", - зазначила під час презентації в середу голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

За її словами, сайт має бути простим, зручним і зрозумілим для користувачів, а також інтегрованим із соціальними мережами. Не менш важливе й те, що він стане доступним для людей з обмеженими можливостями, зокрема для тих, хто має проблеми з зором.

При цьому базова ідея нового сайту є адресною, тобто фокусує кожного суб'єкта виборчого процесу на певній, необхідній йому інформації.

Нова версія сайту міститиме календар, який допоможе за датами за допомогою наскрізного пошуку швидко знайти необхідні постанови ЦВК.

Окремим розділом виділено відповіді на найпоширеніші запитання, які ставлять виборці. Також у перспективі планується виставляти на сайті відео чергових засідань ЦВК і додати картографічну інформацію. Крім того, передбачається, що користувачі сайту зможуть отримувати відповіді на електронні запити, перевіряти реєстрацію себе як виборця.

"Нова версія сайту, ми очікуємо, почне працювати десь на початку березня. Це передбачено й у контракті", - зазначила Т.Сліпачук.

Розробники робочої моделі нової версії сайту ЦВК брали за приклади сайти центральних органів адміністрування виборів Великої Британії, Канади й Австралії. Підтримку та фінансову допомогу надав Міжнародний фонд виборчих систем (IFES) в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА