20:58 06.01.2019

Колишнім британським колоніям дозволили карбувати свій фунт стерлінгів

1 хв читати
Колишнім британським колоніям дозволили карбувати свій фунт стерлінгів

Великобританія надала право своїм заморським територіям і володінням карбувати монету номіналом £ 1 з власним унікальним дизайном на реверсі. Про це повідомляє прес-служба парламенту Сполученого Королівства.

"Це рішення міністри прийняли на знак підтримки територій і залежних від Великобританії володінь і гарантували їм, що вони зможуть отримати вигоду від використання більш захищеної нової 12-гранної монети", - йдеться в заяві британського Казначейства.

На реверсах регіональних монет, як очікується, з'являться зображення, які відображають культурну спадщину і історію цих територій. На думку міністрів, це підкреслить зв'язок заморських володінь з Лондоном.

"Новий дизайн відображатиме багаті і різноманітні британські громади в усьому світі так само, як троянда, цибуля-порей, чортополох і трилисник нині символізують чотири нації Великобританії. Від Фолклендських островів до Гібралтару цей крок ясно вказує на нашу непохитну прихильність нашим територіям у всьому світі", - зазначив міністр фінансів Великобританії Роберт Дженрік.

У 2017 році Великобританія ввела в обіг 12-гранну монету £ 1. У британських заморських володіннях проте й досі використовуються старі монети, які відрізняються за розміром від нової. Щоб почати карбування власних монет, британські території мають проінформувати королівський монетний двір про своє рішення. Той, у свою чергу, забезпечить місцеві монетні двори заготовками для карбування.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА