20:44 10.01.2019

Берлін проти санкцій стосовно "Північного потоку-2"

2 хв читати
Берлін проти санкцій стосовно "Північного потоку-2"

Берлін вважає за неправильне запровадження санкцій стосовно проекту газопроводу "Північний потік-2" (Nord Stream 2), заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас.

"Nord Stream 2 не втілює особливого німецько-російського шляху. Ми говоримо це і критикам проекту - і в Європі, і у Вашингтоні", - йдеться в тексті виступу Г.Мааса в четвер на новорічному прийомі Східного комітету Німецької економіки в Берліні, який має "Інтерфакс".

За його словами, торік президент РФ Володимир Путін запевнив, що газовий транзит через Україну і після спорудження газопроводу буде продовжено.

"Ми підтримуємо переговори, які Єврокомісія провадить на цій основі з Росією та Україною. Приймати односторонні санкції стосовно "Північного потоку-2" - це в будь-якому разі неправильний шлях. Я чітко сказав це Майку Помпео (держсекретарю США)", - зазначив міністр.

Г.Маас вважає, що санкції – це не самоціль, вони мають сенс лише тоді, коли прив'язані до певних вимог - як у випадку з санкціями, накладеними на Росію Євросоюзом. "У випадку американських санкцій стосовно Росії – це, на жаль, не так", - наголосив він.

Глава МЗС ФРН зазначив, що основою нової східноєвропейської політики ЄС залишаються відносини з Росією. "Основою нової європейської східної політики, звісно, є відносини з Росією", - сказав глава німецької дипломатії.

За словами міністра, так було історично і залишається таким із багатьох причин. "Це визначено географією. Це визначено нашими спільними інтересами у сфері європейської безпеки. Це визначено тісними зв'язками між німцями та росіянами", - зазначив Г.Маас.

Він також повідомив про плани незабаром відвідати Росію.

"Найближчим часом я знову поїду до Росії, щоб шукати прямого діалогу. А також для того, щоб виступити за економічні реформи в Росії, які вважаю за необхідні", - йдеться в тексті його виступу.

"Нам потрібна по можливості тісна, довірча співпраця з Росією - це має бути і метою європейської східної політики. Щоб цього добитися, нам потрібен справжній, чесний діалог. І чіткі принципи", - сказав міністр.

При цьому країнам Євросоюзу, вважає Х.Маас, потрібні спільні погляди на формування політики щодо Східної Європи. "Усередині ЄС нам потрібна культура спільних, злагоджених дій у сфері східної політики", - сказав він.

Нині в ЄС є лише "мінімальний консенсус" у цій сфері. "Ми маємо це подолати", - упевнений міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА