14:37 14.01.2019

Brexit опиниться під загрозою, якщо угода з ЄС зірветься - Мей

1 хв читати
Brexit опиниться під загрозою, якщо угода з ЄС зірветься - Мей

 Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що якщо підготовлена нею угода з ЄС не пройде голосування в парламенті, є ризик зриву Brexit.

"Моя думка, що на сьогодні найімовірніша паралізація в парламенті, що створює ризики зриву Brexit", - сказала вона в понеділок в ефірі BBC, наголосивши, що деякі парламентарії домагаються припинення і зриву процесу виходу королівства з Євросоюзу.

Т.Мей наголосила, що запропонована нею угода відображає підсумки референдуму про вихід з ЄС і містить "детальний і практичний план для світлого майбутнього", додавши, що їй нічого запропонувати як альтернативу.

9 січня члени палати громад Великої Британії розпочали п'ятиденні дебати стосовно угоди щодо Brexit. Якщо дебати відбудуться згідно з планом, то вони завершаться 15 січня промовою прем'єра Т.Мей і голосуванням.

Перед попередньою датою голосування - 11 січня 2018 року - багато членів Консервативної партії заявляли, що не підтримують плану Т.Мей щодо Brexit, і відтоді мало що змінилося, повідомляла BBC.

10 грудня Т.Мей заявила, що вирішила перенести на пізніший термін заплановане на грудень голосування в парламенті щодо угоди про Brexit. Таке рішення вона прийняла з урахуванням того, що більшість депутатів не готові підтримати угоду в її нинішньому вигляді, при цьому найбільше заперечень викликає "страхувальний" план стосовно кордону з Ірландією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА