19:40 15.01.2019

До Палати представників США вносять резолюцію щодо блокування зняття санкцій проти пов'язаних з Дерипаскою компаній

2 хв читати
До Палати представників США вносять резолюцію щодо блокування зняття санкцій проти пов'язаних з Дерипаскою компаній

Лідер демократичної більшості в Палаті представників США Стені Хоєр вносить проект резолюції, який, за його словами, покликаний блокувати зняття санкцій з компаній, пов'язаних з російським бізнесменом Олегом Дерипаскою.

"Сьогодні я вношу проект резолюції, щоб запобігти зняття санкцій міністерством фінансів США з компаній, контрольованих Олегом Дерипаскою", - йдеться в його заяві, поширеній на його сайті у вівторок.

Він зазначив, що брифінг міністра фінансів Стівена Мнучіна для конгресменів, що відбувся минулого тижня на тему зняття санкцій, викликав у нього більше питань, ніж відповідей.

"Хоча я розумію спроби міністерства фінансів знизити частку пана Дерипаски в "РусАлі" і тим самим заспокоїти світовий ринок алюмінію, щодо цього рішення залишається велика кількість серйозних питань", - наголошується в заяві.

За даними агентства Bloomberg, очікується, що пізніше у вівторок С.Мнучін зустрінеться з республіканцями Сенату США.

Напередодні повідомлялося, що лідер демократичної меншості в Сенаті США Чак Шумер хоче домогтися проведення голосування про санкції щодо "РусАла" у вівторок.

Минулого тижня газета The Wall Street Journal писала, що спроби демократів заблокувати пропозицію Мінфіну США про виключення En +, "РусАла" і "Євросибенерго" зі списку санкцій, найімовірніше, не увінчаються успіхом через недостатню підтримку з боку республіканців.

19 грудня Мінфін США повідомив, що має намір через 30 днів виключити зі списку санкцій En +, "РусАл" і "Євросибенерго", підконтрольні О.Дерипасці, оскільки бізнесмен скоротить свою частку в них. Сам бізнесмен при цьому залишиться в списку, а його активи, в яких йому належить 50% і більше, залишаться заблокованими.

Мінфін США 6 квітня оголосив про введення санкцій відносно низки російських бізнесменів, компаній і урядових службовців. У SDN list, зокрема, потрапили О.Дерипаска, Віктор Вексельберг і Сулейман Керімов. До "чорного списку" були включені дві публічні компанії - "РусАл" і En + Group, основним власником яких є О.Дерипаска.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА