14:45 30.01.2019

Єврокомісія підготувала комплекс заходів для жорсткого сценарію Brexit

2 хв читати
Єврокомісія підготувала комплекс заходів для жорсткого сценарію Brexit

Єврокомісія (ЄК) ухвалила в середу рішення щодо комплексу надзвичайних заходів на випадок сценарію Brexit без угоди стосовно освітньої програми Erasmus+, координації соціального забезпечення та бюджету ЄС, оголосив перший заступник голови ЄК Франс Тіммерманс на прес-конференції в Брюсселі.

Як зазначено в матеріалах до засідання ЄК, що відбулося, у разі Brexit без угоди затверджені заходи мають гарантувати, що молодь Євросоюзу та Великої Британії, яка навчається та продовжує брати участь у програмі Erasmus+ на день 30 березня 2019 року (після виходу Великої Британії з ЄС - ІФ), зможе безперешкодно завершити своє навчання.

Влада держав-членів ЄС продовжить враховувати періоди страхування, виконання роботи самозайнятим суб'єктом та статусу резидента в Сполученому Королівстві до його виходу з ЄС під час розрахунків виплат соціального страхування, таких як пенсії.

Британські одержувачі фінансування з бюджету ЄС надалі користуватимуться виплатами за своїми діючими контрактами за умови, що Сполучене Королівство дотримуватиметься своїх фінансових зобов'язань щодо союзного бюджету. При цьому в Єврокомісії уточнюють, що це питання не пов'язане з фінансовим врегулюванням з огляду на вихід Великої Британії з ЄС.

Європейська комісія заявила, що вона тісно співпрацюватиме з Європейським парламентом і Радою ЄС із метою гарантувати ухвалення запропонованих законодавчих актів у такі терміни, щоб вони могли набути чинності не пізніше за 30 березня 2019 року.

"Європейська комісія також доводить до відома Європейського парламенту та ради важливість якнайшвидшого набуття чинності відповідними актами", - йдеться в комюніке ЄК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА