18:02 04.02.2019

"Наш край" висунув низку вимог до кандидатів у президенти

2 хв читати
"Наш край" висунув низку вимог до кандидатів у президенти

 Партія "Наш край" ухвалила рішення не висувати свого кандидата на посаду президента на виборах 31 березня, при цьому висунула п'ять вимог до кандидатів: забезпечити завершення реформи децентралізації, дати відповідь на запитання про війну і мир, про зовнішньополітичні пріоритети та економічну стратегію держави, а також продемонструвати взаємоповагу та відданість демократичним принципам.

"Серйозний політичний процес у державі, яка воює, олігархи свідомо перетворили на цирк. Уже є і клоуни, і жонглери, і фокусники. ХXI з'їзд партії ухвалив рішення не висувати кандидата в президенти України. Замість цього ми висуваємо п’ять вимог до кандидатів: вони мають реалізувати реальні, а не паперові реформи в країні та проявити гідні глави держави моральні якості", - зазначив співголова партії Олександр Мазурчак.

Зокрема, "Наш край" як партія місцевого самоврядування, що посіла третє місце на останніх місцевих виборах, вимагає від кандидатів повністю завершити реформу децентралізації.

"Усі реформи в країні мають бути зроблені для людей, а не для олігархів. Одна з ключових - це децентралізація. Кандидати мають дати чітку позицію про плани завершення децентралізації та внесення положень про неї до Конституції, а також щодо ухвалення закону про новий адміністративно-територіальний пристрій. Також претенденти на посаду головнокомандувача мають надати чіткий план, яким чином вони мають намір завершити війну та домогтися миру в Україні", - заявив О.Мазурчак.

"Крім того, українці мають право дізнатися про зовнішньополітичні пріоритети кандидатів та їхнє бачення економічної стратегії держави. І, нарешті, партія вважає, що кандидати мають продемонструвати під час кампанії толерантність, взаємоповагу, відданість демократичним принципам і те, що для них інтереси України - вище особистих", - додав він.

У партії також заявили, що ставлять перед собою мету - проходження до Верховної Ради на парламентських виборах. "У парламенті ми всі наші ідеї втілимо в життя, і не дамо владі знущатися над людьми. Без перебільшення 2019-й - це історичний рік для країни загалом і партії зокрема. Ми маємо завоювати для себе належне місце в політичній системі нашої держави", - підсумували в партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА