17:59 05.02.2019

Фракція "БПП" готова надати допомогу Супрун для відновлення її на посаді

2 хв читати
Фракція "БПП" готова надати допомогу Супрун для відновлення її на посаді

Народні депутати з фракції "Блок Петра Порошенка" готові надати юридичну підтримку Уляні Супрун, відстороненій від посади в.о. міністра охорони здоров'я України відповідно до ухвали суду, щоб відновити її на посаді, запевнив заступник голови цієї фракції Сергій Березенко.

"Як народному депутату мені складно обговорювати рішення суду. Я переконаний, що Уляна має подати апеляційний позов, боротися і захищати свої інтереси та інтереси держави в суді. Якщо потрібна буде якась юридична допомога від нас, фракції, народних депутатів, ми її обов'язково надамо. Ми - за Уляну Супрун", - сказав він журналістам у кулуарах Верховної Ради у вівторок.

Коментуючи ухвалу Окружного адміністративного суду Києва про відсторонення від посади в.о. глави МОЗ У.Супрун, як приватна особа, С.Березенко назвав її такою, що "компрометує" державу, а також "недоречною".

Він також вважає цинічним таке рішення, коли триває реалізація медичної реформи.

"Якщо хтось хоче зруйнувати реформу таким чином, рішенням суду, очевидно, суспільство повинно висловити своє обурення", - додав С.Березенко.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата від фракції "Радикальної партії" Олега Ляшка, Ігоря Мосійчука, заборонив У.Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України.

В Окружному адміністративному суді Києва пояснили, що ухвалили рішення про заборону У.Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я через подвійне громадянство та перевищення нею допустимого терміну перебування у статусі в.о.

Як повідомила прес-служба Окружного адмінсуду Києва, суд визначив заборонити першому заступнику міністра охорони здоров'я України У.Супрун здійснювати "будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я України". "Водночас відповідачу не було заборонено виконувати повноваження, які були делеговані їй як заступнику міністра", - зазначається в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА