18:37 05.02.2019

Порошенко заявив про повну підтримку Супрун, але рішення суду коментувати не має права

2 хв читати
Порошенко заявив про повну підтримку Супрун, але рішення суду коментувати не має права

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує Уляну Супрун, відсторонену від посади в. о. міністра охорони здоров'я України згідно з рішенням Окружного адміністративного суду Києва, але коментувати це судове рішення не має права.

"Я хотів би висловити свою позицію як президента щодо сьогоднішнього судового рішення. Хочу наголосити, що я як президент коментувати рішення суду згідно із законом не маю права. Хочу зауважити, що пані Супрун має повну підтримку президента України", - сказав він на щорічному прийомі компаній-членів Американської торговельної палати в Україні у вівторок у Києві.

Він зазначив, що цінує усе зроблене разом з У.Супрун, урядом і парламентом щодо медичної реформи, а також вдячний У.Супрун за сприяння у впровадженні сільської медицини.

За словами П.Порошенка, він не сумнівається в тому, що реформований Верховний Суд "встановить істину" в ситуації з У.Супрун.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата від фракції "Радикальної партії" Олега Ляшка, Ігоря Мосійчука, заборонив У.Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України.

У суді пояснили, що ухвалили рішення про заборону У.Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я через подвійне громадянство та перевищення нею допустимого терміну перебування у статусі в.о.

Як повідомила прес-служба Окружного адмінсуду Києва, суд визначив заборонити першому заступнику міністра охорони здоров'я України У.Супрун здійснювати "будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я України". "Водночас відповідачу не було заборонено здійснювати повноваження, які були делеговані їй як заступнику міністра", - зазначено в повідомленні.

Кабінет Міністрів України занепокоєний цим рішенням Окружного адмінсуду Києва і має намір оскаржити його у встановленому порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА