20:08 05.02.2019

Медведчук назвав заяви Генпрокуратури на його адресу абсурдом і правовим свавіллям

2 хв читати
Медведчук назвав заяви Генпрокуратури на його адресу абсурдом і правовим свавіллям

Представник "Опозиційної платформи - За життя" Віктор Медведчук заявляє, що називати його пропозиції, спрямовані на реалізацію Мінських угод, протизаконними є абсурдом і правовим свавіллям, повідомляється на сайті телеканалу "112. Україна".

"Говорити про те, що пропозиції, спрямовані на їх реалізацію, що полягають у тому, щоб внести зміни до Конституції України відповідно до Мінських угод і відповідно до порядку і процедури внесення цих змін - говорити про те, що це порушує якісь статті КК, а тим більше ті, які містяться в повідомленні ГПУ - це є нічим іншим, як абсурдом, цілковитим правовим винятковим свавіллям", - сказав В.Медведчук.

За його словами, таким чином влада намагається звести політичні рахунки, запровадити репресії щодо політично неугодних пропозицій та неугодних людей. "Опозиційна платформа - За життя" реалізовуватиме цей план, я послідовно і принципово буду його обстоювати", - сказав В.Медведчук.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура 5 лютого за зверненням народного депутата фракції "Народний фронт" Андрія Тетерука внесла до ЄРДР відомості про скоєння В. Медведчуком кримінальних злочинів - посягання на територіальну цілісність України і державної зради.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган зазначає, що В.Медведчук зробив гучну заяву на партійному з'їзді 29 січня 2019 р. у м. Києві, заявивши про необхідність утворення так званого "автономного регіону Донбас" зі створенням власного парламенту та уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України. Він вважає, що таких домовленостей про статус Донбасу можливо досягти в чотирикутнику Київ-Донецьк-Луганськ-Москва.

З огляду на те, що згідно з Конституцією, Україна є унітарною державою, а також те, що РФ шляхом забезпечення самопроголошених т.зв. "ДНР" і "ЛНР" живою силою, озброєнням та іншими матеріалами вдається до агресивних дії стосовно України, проголошення концепції освіти автономного регіону Донбас сприяє законодавчому закріпленню тимчасово окупованої території усупереч Основному закону і надає іноземній державі допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, зокрема й інформаційної підтримки. Таким чином, у цьому випадку проголошені заклики до зміни меж території України і одночасно надається допомога РФ у проведенні підривної діяльності проти України, підтримується агресивна діяльність і сепаратистські настрої.

За словами Л.Сарган, матеріали кримінальних проваджень будуть передані до СБУ за підслідністю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА