14:57 09.02.2019

Безкарність чиновників призведе до нових порушень на виборах, допускає Кива

2 хв читати
Безкарність чиновників призведе до нових порушень на виборах, допускає Кива

Всі роки незалежності Україну розкрадають політики і чиновники, які звикли до безкарності, цей процес необхідно припинити шляхом повернення системи покарання за вчинені злочини, заявив голова Соціалістичної партії України Ілля Кива.

"Ми отримали країну від своїх батьків, які працювали і будували її з засуканими рукавами. Був рівень життя, інтелігенція, заводи, школи, медицина – як її не клянуть, але вона була безкоштовною, людей лікували. І раптом це почали у нас забирати. Придумали процес приватизації і роздали підприємства 5-ти сім'ям – Ахметову, Коломойському, Фірташу та іншим. Віддали цілі напрямки, такі як газова галузь. Раніше цей напрямок наповнював бюджет країни, зараз - особисті кишені і офшори", - сказав І.Кива на телеканалі "НАШ" у п'ятницю, повідомляє прес-служба СПУ.

Політик наголосив, що відповідальність за розвал української армії також лежить на конкретних чиновниках.

"Відповідальність за армію також лежить на міністрах оборони. Не в один день у нас не стало цієї величезної махини, отриманої від СРСР. Хто її розікрав? Куди продали танки? Куди продали вертольоти, літаки? Хто різав все на метал? За це теж ніхто ніколи не питав", - сказав І.Кива.

Він висловив переконання, що політики так діють через повну безкарність, і це необхідно припинити.

"Їх усіх необхідно притягти до відповідальності, і тоді наступним вже буде неунадно красти. А то так – обтрусилися, і ніби нічого не було. А країну знищили, і підприємства у нас забрали. І сьогодні говорять красиві гасла і знову запудрюють мізки", - сказав він.

У зв'язку з цим лідер СПУ допустив ймовірність порушень під час волевиявлення на президентських виборах в березні 2019 року.

"Ситуація з підкупом виборців, продажем голосів знову може повторитися тоді, коли в суспільстві немає моралі, коли ми готові торгувати своїм життям і життям своїх дітей", - зазначив І.Кива.

Він висловив переконання, що в Україні передусім необхідно повернути покарання за скоєні злочини, "щоб іншим було неунадно".

"Я прийшов у це лайно, а в нашій країні політика – це лише лайно і проституція, тільки з однієї причини: я хочу їх покарати за те, що вони забрали і стерли нашу країну. Треба відновити виховний процес і систему покарань. Країну стирали упродовж 27 років, розкрадали заводи, знищували дороги, знищували інтелігенцію і школи. Треба навчитися їх карати. В цій країні нічого не зміниться, доки ми не почнемо карати і не почнемо вчити підростаюче покоління любити Батьківщину", - наголосив І.Кива.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА