20:56 12.02.2019

Порошенко в 2018 році помилував 14 засуджених

2 хв читати
Порошенко в 2018 році помилував 14 засуджених

У відповідності зі ст. 106 Конституції України, президент України здійснює повноваження з помилування засуджених громадян від відбування покарання. Президент України Петро Порошенко в 2018 році видав укази про помилування 14 осіб, засуджених на різні терміни покарання, повідомляє прес-служба глави держави.

"За інформацією Департаменту з питань помилування Адміністрації президента України, цього року президент видав чотири укази, згідно з якими помилував дев'ятьох жінок і п'ятьох чоловіків. Повністю звільнені від відбування покарання та вийшли на свободу п'ятеро людей, ще для восьми значно зменшені терміни покарання", - йдеться в оприлюдненому у вівторок ввечері на сайті президента повідомленні.

Ще одній помилуваній особі, яка була засуджена до довічного позбавлення волі, покарання було замінено на 27 років і 9 місяців позбавлення волі, і в квітні 2018 р. ця людина вийшла на свободу. "Усіх помилуваних було засуджено вперше. Восьмеро осіб із помилуваних - люди пенсійного віку", - додали в прес-службі.

Загалом ж протягом 2018 року до Департаменту з питань помилування АПУ надійшло 1276 матеріалів з питань помилування, зокрема 931 клопотання про помилування 718 осіб.

"Не отримали помилування 357 засуджених, клопотання яких розглянула Комісія. Як правило, це особи, які мають не одну судимість, які вчинили тяжкі або особливо тяжкі умисні злочини (розбої, зґвалтування, вбивства, збут наркотичних засобів і т.п.), а також засуджені, які здійснили хоча і не тяжкий злочин, але фактично відбули дуже нетривалий термін покарання", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначають, що на сьогодні помилування є єдиним законодавчо визначеним шляхом для довічно засуджених осіб отримати шанс вийти на свободу. Право клопотати про помилування вони отримують лише після відбуття 20 років покарання. Протягом 2018 р. Комісія з питань помилування розглянула клопотання про помилування 59 довічно засуджених.

"Процедури розгляду клопотань засуджених про помилування на сьогодні є постійною, перевіреною практикою. Водночас важливим є проведення аналізу наслідків застосування помилування, і сьогодні не вистачає фундаментальних досліджень процедур помилування і факторів, які при цьому застосовуються, а також наслідків її застосування", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим керівник Департаменту з питань помилування АПУ Олександр Букалов висловив думку, що про діяльність інституту помилування варто більше повідомляти громадськості, обговорювати спірні питання удосконалення процедури розгляду клопотань про помилування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА