18:35 27.02.2019

Крим має повернутися під контроль України - Помпео

2 хв читати
Крим має повернутися під контроль України - Помпео

Сполучені Штати Америки знову наголошують, що окупований Росією Крим має повернутися під контроль України, йдеться в заяві держсекретаря США Майка Помпео.

"П'ять років тому окупація Росією українського Кримського півострова спричинила ескалацію російської агресії. Росія намагалася зруйнувати міжнародний порядок, підірвала основні людські свободи та ослабила нашу загальну безпеку. Світ не забув цинічної брехні, яку Росія використала для виправдання своєї агресії та маскування своїх спроб анексії української території", - йдеться в заяві М.Помпео, оприлюдненій на сайті Держдепу США.

Він наголосив, що авторитетні держави не повинні допускати застосування Росією сили проти мирного сусіда. "Сполучені Штати підтверджують свою незмінну позицію: Крим - це Україна і має бути повернений під контроль України", - зазначив М.Помпео.

Держсекретар наголосив, що США, як і раніше, серйозно занепокоєні посиленням репресій з боку російського окупаційного режиму в Криму. Він нагадав, що протягом п'яти років російська окупаційна влада "без достатніх підстав затримувала та неправомірно засуджувала осіб за мирну протидію окупації".

"Сполучені Штати закликають Росію звільнити всіх українців, зокрема членів кримськотатарської громади, яких було затримано, щоб помститися за мирний прояв інакомислення", - йдеться в заяві М.Помпео.

США також знову підтвердили підтримку суверенітету і територіальній цілісності України та пообіцяли зберігати санкції стосовно Росії.

"Сполучені Штати зберігатимуть відповідні санкції стосовно Росії доти, доки російський уряд не поверне контролю над Кримом Україні та повністю не дотримуватиметься Мінських домовленостей", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА