12:08 28.02.2019

ВР відмовилася ввести інститут медіації в Україні

2 хв читати
ВР відмовилася ввести інститут медіації в Україні

 Верховна Рада на ранковому засіданні у четвер відхилила законопроект №3665 про медіацію - позасудове врегулювання конфліктів шляхом переговорів сторін конфлікту за допомогою посередників (медіаторів).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", законопроект у другому читанні та в цілому підтримав 201 народний депутат, тоді як для його ухвалення необхідно було 226 голосів. Парламентарії також не підтримали пропозицію спікера Верховної Ради Андрія Парубія повернутися до голосування або направити документ на повторне друге читання.

Проект закону передбачає запровадження на законодавчому рівні інституту медіації в Україні та визначення правових основ надання послуг медіації на професійних засадах. Документ містить порядок проведення та припинення медіації, вимоги до медіатора, зокрема до його підготовки.

Згідно із законопроектом, об'єднання медіаторів ведуть реєстри медіаторів - членів цих об'єднань, і розміщують їх на своїх веб-сайтах. Об'єднання медіаторів зобов'язані відправляти Верховному Суду відомості своїх реєстрів для оприлюднення їх на сайті суду.

Згідно із законопроектом, медіація - це позасудова процедура врегулювання конфлікту (спору) шляхом переговорів сторін конфлікту за допомогою одного або декількох медіаторів. Медіація може застосовуватися в будь-яких конфліктах (спорах), зокрема цивільних, сімейних, трудових, господарських, адміністративних, а також у виробництвах щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої або середньої тяжкості, передбачених ст. 477 Кримінального кодексу.

Як зазначається у висновку головного юридичного управління ВР, у нових редакціях Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства України приділено значну увагу інституту примирення та передбачено право сторін укладати мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу. Крім того, процесуальні кодекси з метою мирного врегулювання спору між сторонами до початку розгляду справи по суті передбачають також процедуру врегулювання спору за участю судді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА