17:46 01.03.2019

Суд за позовом нардепа Деркача затребував у ВР поіменний склад коаліції

2 хв читати

Окружний адміністративний суд Києва вимагає від Верховної Ради надати поіменний список депутатів, які входять до коаліції депутатських фракцій у парламенті.

Відповідне рішення суду від 28 лютого оприлюднив на своїй сторінці у Facebook народний депутат (позафракційний) Андрій Деркач.

Він зазначив, що Верховна Рада має надати суду інформацію до 12 березня.

"Я звернувся до Окружного адміністративного суду затребувати у ВР список депутатів, яких входять до парламентської коаліції. Суд позов задовольнив. Інформацію має бути надано до 12 березня. Скоро дізнаємося, що ховається за поняттям "коаліція". Сподіваюся, депутатів там виявиться більше ніж букв у цьому гучному слові", - написав нардеп.

За його словами, ситуативні голосування та договірняки парламентської більшості можуть стати темою багатьох журналістських розслідувань. "Чому депутати часто не можуть зібрати 226 голосів за нібито наявної коаліції, намагаючись нашкребти по іншим фракціям потрібні голоси? Може, тому що коаліції по факту не існує? Тому я звернувся до Окружного адміністративного суду затребувати у ВР список депутатів, які входять до парламентської коаліції. Суд позов задовольнив", - пояснив А.Деркач.

Він також нагадав, що судиться через призначення Уляни Супрун у Міністерство охорони здоров'я.

"Наприклад, історії з паралічем Міністерства охорони здоров'я - вже більше року. Одне з найважливіших міністерств - без міністра. Як можна допустити таке? У країні реформують медицину, а людину, яка потім відповість за весь хаос і розвал системи охорони здоров'я - немає", - дивується А.Деркач.

За його словами, коаліція не діє та не пропонує кандидатуру на посаду міністра охорони здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА