08:55 07.03.2019

ЦВК не змогла закупити коробки для доставки бюлетенів з дільничних до окружних комісій після підрахунку голосів на виборах

2 хв читати
ЦВК не змогла закупити коробки для доставки бюлетенів з дільничних до окружних комісій після підрахунку голосів на виборах

Центральна виборча комісія України не змогла закупити архівні бокси (картонні коробки) для доставки бюлетенів та іншої виборчої документації від дільничних до окружних виборчих комісій після підрахунку голосів на виборах.

Як повідомляє прес-служба комісії, 24 січня 2019 тендерний комітет ЦВК оголосив про проведення процедури відкритих торгів щодо закупівлі послуг з виготовлення та доставки зазначених коробок через систему ProZorro. До 24 лютого 2019 року в тендерний комітет надійшли лише дві пропозиції з неповним комплектом документів.

"Тому 5 березня 2019 тендерний комітет ЦВК був змушений відхилити ці пропозиції як такі, що не відповідають умовам тендерної документації. Таким чином, відповідно до закону України "Про державні закупівлі" торги із закупівлі зазначених боксів були скасовані", - вказують у ЦВК.

У комісії пояснюють, що за час, що залишився до дня голосування на виборах президента 31 березня, повторні торги з виготовлення архівних боксів провести вже неможливо. "Отже, питання, яким чином і в чому будуть доставлятися виборчі бюлетені та інша документація до ОВК, залишилося відкритим", - підкреслили в ЦВК.

Комісія попереджає, що у зв'язку з цим глави і члени дільничних комісій будуть змушені доставляти виборчу документацію в підручних засобах, часто не призначених для цього.

Центрвиборчком наголошує, що вибори президента 31 березня 2019 року стали першими, коли йому доводиться застосовувати закон України "Про державні закупівлі", а належні їм тимчасові рамки не враховують швидкоплинності виборчого процесу. Зокрема, під загрозою опинилася закупівля транспортних послуг та канцелярського приладдя окружними комісіями.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА