19:27 10.03.2019

Аудит "Укроборонпрому" має провести одна з 4 всесвітньо-відомих аудиторських компаній, якій довіряють

2 хв читати
Аудит "Укроборонпрому" має провести одна з 4 всесвітньо-відомих аудиторських компаній, якій довіряють

Президент України Петро Порошенко вважає, що аудит держконцерну "Укроборонпром" повинна проводити одна з чотирьох відомих іноземних аудиторських компаній.

"Аудит для того, щоб довіряли і міжнародні партнери, бажано, щоб зробила одна з чотирьох всесвітньо-відомих аудиторських компаній, інші - менше рівень довіри", - сказав він в інтерв'ю, оприлюдненому в неділю ввечері в програмі "Факти тижня" на телеканалі "ICTV".

П.Порошенко також зазначив, що до ревізії роботи "Укроборонпрому" будуть залучені також українська урядова аудиторська служба, Рахункова палата "і будь-які інші органи, які мають право на перевірку, будуть притягнуті для ревізії кожного контракту".

Як повідомлялося, 6 березня П.Порошенко заявив, що Україна ініціює проведення комплексного міжнародного аудиту "Укроборонпрому", зокрема, комплексну ревізію всіх укладених контрактів. Після цього РНБО доручила провести аудит і ревізію діяльності держконцерну "Укроборонпром" і підприємств, які входять до нього, із залученням іноземних експертів.

7 березня президент заявив, що аудит "Укроборонпрому" буде проведено до кінця поточного року. "Тендерні процедури пройдуть протягом двох місяців, а скільки буде йти аудит? Я можу точно заявити, що він завершиться цього року", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, яке транслювалося в четвер увечері.

Глава Української держави відзначив, що докладе максимум зусиль, щоб він почався якнайшвидше

За словами президента, наразі уряд і Рада національної безпеки і оборони України мають почати процедуру підбору аудитора. "Це повинна бути респектабельна міжнародна компанія з певним рівнем довіри", - зазначив він.

П.Порошенко також сказав, що хотів би, щоб аудитором "Укроборонпрому" стала компанія або "великої четвірки, або великої п'ятірки", яка має бездоганну репутацію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА