15:21 11.03.2019

Більшість фракцій Ради підтримують ухвалення мовного закону, "Опоблок" - проти

2 хв читати
Більшість фракцій Ради підтримують ухвалення мовного закону, "Опоблок" - проти

Більшість фракцій Верховної Ради України підтримують ухвалення в другому читанні та в цілому законопроекту про функціонування української мови як державної.

Про намір підтримати цю законодавчу ініціативу заявили фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП), "Народний фронт", "Самопоміч", "Батьківщина".

"Наша фракція категорично підтримує ухвалення закону про державну мову. Ми будемо плідно працювати у сесійній залі, щоб його було ухвалено якнайшвидше, був збалансованим, його було обговорено в залі", - сказав глава фракції БПП Артур Герасимов на брифінгу в кулуарах парламенту в понеділок.

У свою чергу лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак на засіданні погоджувальної ради парламенту заявив про необхідність якомога швидше ухвалити мовний закон.

"Цей закон необхідно ухвалити негайно. Подивіться на соціологію - 81% українців вважають, що українська мова має бути єдиною державною. В Україні громадський консенсус із цього питання", - сказав М.Бурбак.

Фракція "Батьківщина" також висловлюється за ухвалення мовного закону. "Закон про державну українську мову наша команда підтримує. Ми будемо за це голосувати, і вважаємо, що цей закон абсолютно актуальний", - сказала лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Підтримує ухвалення закону і фракція "Самопоміч".

"Не може функціонувати країна, не маючи профільного закону про державну мову - це ключове завдання, ключовий виклик ... І закон має бути ухвалено - тут дискусій бути не повинно", - сказав заступник керівника фракції "Самопоміч" Руслан Сидорович.

Водночас фракція "Опозиційний блок" у Верховній Раді вважає, що законопроект про функціонування української мови як державної розколює суспільство.

"Ми вимагаємо негайного зняття з розгляду законопроекту в залі. Якщо він все-таки буде поставлений на голосування, закликаємо всіх народних депутатів голосувати проти узаконення цього печерного націоналізму", - сказав заступник глави фракції Олександр Вілкул.

Він також повідомив, що цього тижня має намір звернутися до послів європейських держав в Україні, керівництву сусідніх країн із проханням надати оцінку мовних ініціатив української влади.

 

.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА