10:03 26.03.2019

Група "1+1 медіа" в разі подання позову Порошенком готова обстоювати свою правоту в суді мовою фактів і доказів

2 хв читати
Група "1+1 медіа" в разі подання позову Порошенком готова обстоювати свою правоту в суді мовою фактів і доказів

Група "1+1 медіа" у відповідь на заяву глави фракції "Блок Петра Порошенка" Артура Герасимова про намір кандидата в президенти, нинішнього глави держави Петра Порошенка подати до суду на телеканал "1+1" заявляє, що всі факти журналістських розслідувань підкріплені доказовою базою, група готова обстоювати свою правоту в судовому порядку.

"Група "1+1 медіа" заявляє, що кожен факт, наведений у журналістському розслідуванні, підкріплений доказовою базою і свідками. (...) Група "1+1 медіа" готова обстоювати свою правоту в судовому порядку мовою фактів і доказів", - ідеться в заяві групи "1+1 медіа".

У медіагрупі вважають, що така реакція кандидата в президенти в розпал виборчої кампанії свідчить "про слабку та необґрунтовану позицію нинішньої влади", а також про тиск на незалежні засоби масової інформації та свободу слова, що неприпустимо з боку президента.

"Юристи та радники президента мали б знати, що шлях між наміром і, власне, позовом до суду потребує часу та реальних контраргументів", - наголошується в заяві.

Телеканал "1+1" намагався отримати коментар від адміністрації президента щодо наведених фактів, але відповіді на численні звернення не було надано.

Як повідомлялося, П.Порошенко має намір подати до суду на телеканал "1+1" через поширення брехні та дезінформації, заявив глава фракції "Блок Петра Порошенка" А.Герасимов.

"Петро Порошенко вирішив подати до суду на канал "1+1" за систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в президенти та президента", - йдеться в заяві А.Герасимова.

Штаб П.Порошенка закликав громадян України ставитися до новин та інших інформаційних продуктів "1+1" із великим застереженням, оскільки з'являється "дедалі більше політичних замовлень від власника".

"Останніми місяцями інформаційна політика одного з українських телевізійних каналів зазнала суттєвих змін ... Ідеться про канал "1+1". Власник цього ЗМІ не витримав випробувань четвертою владою ... Він перетворив канал на знаряддя брудних політичних технологій та чорного піару проти одного з кандидатів в президенти, а саме Петра Порошенка. Ігор Коломойський грубо розтоптав базові принципи вільної журналістики та свободи слова", - йдеться в заяві А.Герасимова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА