11:17 28.03.2019

Делегація України вимагає зупинити спроби відновлення делегації РФ у ПАРЄ через подальші репресії в Криму - Ар'єв

2 хв читати
Делегація України вимагає зупинити спроби відновлення делегації РФ у ПАРЄ через подальші репресії в Криму - Ар'єв

 Українська делегація в ПАРЄ у зв'язку із затриманням окупаційною "владою" Криму напередодні близько 20 кримських татар звернулася до генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда та президента ПАРЄ Ліліан Марі-Паск’є із проханням використати наявні механізми для захисту прав корінного населення півострова та вимогою зупинити спроби відновлення делегації Росії в ПАРЄ.

"Ми просимо очільників Ради Європи використати наявні в організації механізми для захисту прав корінного населення півострова та вимагаємо зупинити всі спроби безумовного відновлення російської делегації в ПАРЄ через продовження порушення Росією верховенства права і прав людини, які має відстоювати, передусім, Рада Європи згідно зі статутними завданнями", - повідомив у четвер уранці народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, аналогічне звернення українська делегація направила комісарові Ради Європи з прав людини Дуні Міятович.

Глава української делегації в ПАРЄ також розмістив на своїй сторінці звернення до генерального секретаря Ради Європи та президента ПАРЄ.

Як повідомлялося, в середу російські силовики в незаконно анексованому Сімферополі під час обшуків у будинках кримських татар затримали щонайменше 16 людей (за інформацією ФСБ РФ - 20 осіб).

У зв'язку з цим Міністерство закордонних справ України заявило протест. "Масштабний характер переслідувань яскраво свідчить про налаштованість Росії на подальше посилення практики репресій та залякувань громадян України, що мешкають на тимчасово окупованих територіях. Ми стурбовані повідомленнями про те, що під час обшуків у мікрорайоні Кам’янка м. Сімферополя російські окупанти вдалися до побиття місцевих жителів, які перебували поруч", - наголосили в МЗС.

Київ висловив особливе занепокоєння тим, що російська окупаційна влада знову обрала як привід для обшуків так звану справу Хізб ут-Тахрір, яка вже використовувалася для фабрикації справ проти кримськотатарських активістів і їх подальших засуджень. "Саме тому ми не виключаємо, що сьогоднішні події можуть стати початком нової хвилі судових переслідувань кримських татар, і закликаємо міжнародне співтовариство негайно відреагувати на дії російської окупаційної влади. Політичний, економічний та санкційний тиск на державу-агресора має бути посилений з метою припинення Росією порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму, звільнення незаконно утримуваних громадян України та прискорення деокупації АР Крим та м. Севастополя", - зазначено в коментарі МЗС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА