11:02 10.04.2019

Нардепи Соболєв і Семенченко оголосили про намір вийти з партії "Самопоміч"

2 хв читати
Нардепи Соболєв і Семенченко оголосили про намір вийти з партії "Самопоміч"

Народні депутати України Єгор Соболєв і Семен Семенченко, яких у 2014 році було обрано до Верховної Ради за списками партії "Об'єднання "Самопоміч", оголосили про намір вийти з партії, повідомляє прес-служба політсили.

"Єгор Соболєв уже підписав відповідну заяву, а нардеп Семенченко оголосив про намір зробити це найближчим часом. Депутати повідомили про це своїм колегам під час засідання фракції "Самопоміч", - повідомляє прес-служба партії на сторінці в соцмережі Facebook у середу.

На сторінці в соцмережі також оприлюднено фото заяви Є.Соболєва про припинення членства в партії датованої 9 квітня.

Сам нардеп на своїй персональній сторінці у Facebook повідомив, що виходить із партії, але не залишає фракцію "Самопоміч".

"Я не йду з фракції "Самопоміч". Ми були обрані після Євромайдану як об'єднання чотирьох середовищ: представників львівського самоврядування, батальйону "Донбас", "Реанімаційного пакету реформ" та молодої ініціативи "Воля", яка задумувалася як проект приводу в політику людей, які показали себе в громадському активізмі. У парламенті більшість із нас не скурвилася, взяла активну участь у творенні законів для протидії корупції, визнання Росії окупантом, посилення місцевого самоврядування та поширення української культури. Ми маємо обов'язок відстоювати ці позиції до завершення повноважень, які нам делегували ви", - пояснив парламентарій.

Водночас він зазначив, що не балотуватиметься з партією "Самопоміч" на наступні парламентські вибори в зв'язку з ідеологічними розбіжностями з керівництвом партії.

"Зокрема, як відстоювати інтереси людей, зокрема на вулиці; та з якою швидкістю і якими методами очищуватися від тих, хто не витримує тиску і спокус. Вважаю порядним повідомити про це сьогодні, щоб у партії був час підготуватися до наступної кампанії без мене", - сказав Є.Соболєв.

Він підтвердив, що подав заяву про складання повноважень члена політради, члена проводу та члена партії "Самопомочі".

Є.Соболєв також зазначив, що не має наміру співпрацювати ні з нинішнім президентом України Петром Порошенком, ні з кандидатом у президенти, шоуменом Володимиром Зеленським, і планує продовжити свою діяльність у новій політичній силі, "яку запропонує творити на принципах відкритості, дієвості і доброчесності" .

Як повідомлялося, 9 квітня мер Львова, лідер партії "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий повідомив, що незабаром частина народних депутатів залишить парламентську фракцію "Самопомочі" і приєднається до інших політичних сил.

За його словами, "Самопоміч" очікує внутрішнє перегрупування. "Ми йдемо в процес формування нового складу кандидатів, який відбудеться за принципом "відкритих списків". Далі підуть ті, для кого це справді справа життя", - зазначив А.Садовий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА