18:07 10.05.2019

Відповідь на агресію РФ у Чорному морі була недостатньою, нерішучість ЄС лише заохочує РФ до нових провокацій

2 хв читати
Відповідь на агресію РФ у Чорному морі була недостатньою, нерішучість ЄС лише заохочує РФ до нових провокацій

 Відповідь Європейського Союзу на відкриту агресію РФ на українські судна в міжнародних водах поблизу Керченської протоки була недостатньою, впроваджені санкції стосуються лише окремих осіб, відповідальних за атаку та захоплення в полон українських моряків, заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Ми закликаємо міжнародних партнерів до подальших санкцій проти російських портів, суден, що входять до кримських портів, а також компаній, які експлуатують незаконний міст через Керченську протоку", - заявила І.Климпуш-Цинцадзе на Міжнародній конференції "Майбутнє Європи. Перспективи сучасного розвитку" в м. Сібіу (Румунія).

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій із громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України, віце-прем'єр наголосила, що будь-яка нерішучість і вагання з боку ЄС лише "заохочують" РФ до нових провокацій.

За її словами, безпека Чорноморського регіону має бути серед пріоритетів порядку денного ЄС, а посилення політичного, дипломатичного та економічного тиску на РФ є єдиним способом гарантувати стабільність і безпеку на Європейському континенті.

"У Європі триває війна, щодня забираючи життя українських солдатів і мирних жителів... Незважаючи на це, в деяких європейських столицях уже виступають за зближення з Росією. Кремль шукає не діалогу, а лише забезпечення власного домінування. Росія прагне поширити власні принципи та "правила гри" на всю Європу", - наголосила І.Климпуш-Цинцадзе у своєму виступі, додавши, що "якщо Євросоюз піде на компроміс щодо цінностей та міжнародного права у відносинах із Росією, то проект ЄС не має майбутнього".

При цьому вона наголосила, що "майбутнє Європи не може ґрунтуватися на нерішучості та неоднозначності, особливо щодо східних сусідів, які демонструють відданість демократичним цінностям". "Східні сусіди ЄС, які чітко заявили про свої європейські прагнення, заслуговують на той самий рівень уваги та залучення з боку ЄС, що і країни Західних Балкан", - заявила віце-прем'єр.

Вона також зазначила, що в НАТО прийняли рішення про посилення присутності альянсу в Чорному морі, погодивши пакет заходів, які дають змогу поліпшити поінформованість альянсу про ситуацію на місцях і посилити підтримку України та Грузії, стосуватимуться навчань морських сил і берегової охорони, візитів кораблів до портів і обміну інформацією.

"Моєю головною метою на найближчі кілька місяців є збереження послідовного, активного і суттєвого діалогу з нашими партнерами в ЄС і НАТО. Наразі уряд тісно працює з парламентом, щоб зберегти та продовжити ключові реформи", - сказала І.Климпуш-Цинцадзе під час інтерв'ю на полях конференції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА