22:06 12.05.2019

Нардеп Лещенко має намір у понеділок оприлюднити матеріали щодо Джуліані, Луценка і сторінку з "чорної бухгалтерії" Партії регіонів з прізвищем Манафорта

4 хв читати
Нардеп Лещенко має намір у понеділок оприлюднити матеріали щодо Джуліані, Луценка і сторінку з "чорної бухгалтерії" Партії регіонів з прізвищем Манафорта

Народний депутат Сергій Лещенко заявив про наміри оприлюднити документи, які нібито передав приватному адвокату президента США Дональда Трампа Рудольфу Джуліані генеральний прокурор України Юрій Луценко, а також сторінку з "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, в якій фігурує колишній глава передвиборчого штабу Д.Трампа Пол Манафорт.

Як написав С.Лещенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю, він має намір це зробити після засідання Окружного адміністративного суду Києва, який розпочнеться в понеділок, 13 травня, об 11.20, і на якому буде розглянута його апеляція до рішення суду, ухваленого за позовом народного депутата Борислава Розенблата.

"Вводячи в оману Джуліані, Луценко наплів йому купу фейків, які той озвучив в ефірі Fox. Наприклад, про те, що я "засуджений за втручання у вибори в США". Йдеться про рішення продажного Окружного адмінсуду Києва, за позовом продажного Розенблата. І цей суд взагалі не повинен був приймати цю справу до розгляду, тому що права Розенблата жодним чином ущемлені не були. Але вони прийняли позов і постановили, що я втручався в вибори. Тільки Луценко не сказав Джуліані, що рішення не набуло чинності, мною подано апеляцію, і вона призначена на понеділок", - написав С.Лещенко, додавши, що виконання рішення призупинено.

У зв'язку з цим парламентарій запросив "усіх журналістів, українських і західних" прийти на це засідання суду.

"За його підсумками я дам брифінг і продемонструю вам: сценарний план, який Луценко втюхав Джуліані; повну сторінку з чорної бухгалтерії Партії регіонів з прізвищем Манафорта; інші цікаві подробиці. Початок суду: 11:20, вулиця Московська, 8, корпус 30. Суддя Губська", - написав С.Лещенко.

Як повідомлялося, Р.Джуліані в інтерв'ю New York Times повідомив, що планує найближчими днями поїхати в Україну, щоб переконати нову владу не припиняти розслідування, які, як він вважає, будуть вигідні американському лідерові. Адвокат нібито мав намір зустрітися з обраним президентом України Володимиром Зеленським та переконати його дати хід розслідуванням, які можуть принести нову інформацію щодо двох справ, які становлять особливу важливість для Д. Трампа: одна стосується витоків розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про передбачуване російське втручання у вибори США, друге - зв'язки сина екс-віце-президента США Джозефа Байдена Хантера з української газовою компанією.

Пізніше Р.Джуліані заявив про скасування цього візиту. "Виходячи з того, що я почув від двох дуже надійних людей ... президент (В.Зеленський - ІФ) оточений людьми, які є ворогами президента (Д. Трампа - ІФ), і людьми, які, принаймні, в одному випадку, явно корумповані і залучені в цю схему", - розповів він.

Пізніше він назвав серед ворогів президента США народного депутата Сергія Лещенка, зазначивши, що той надав фейкову "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Окрім того, Р.Джуліані стверджує, що син Дж.Байдена отримав від $ 3 млн до $ 10 млн від "корумпованого (crooked) українського олігарха, який переховується в Росії".

С.Лещенко стверджує, що Ю.Луценко систематично вводив в оману Р.Джуліані і щоб захиститися від звільнення, придумав історію про те, що Дж.Байден в інтересах свого сина "тиснув на Генпрокуратуру з метою закрити справу проти екс-міністра екології Миколи Злочевського і його газової компанії "Бурізма". Парламентарій також заявляв, що Ю.Луценко "бреше в своїх твердженнях, що "чорна бухгалтерія" Партії регіонів сфальсифікована".

Крім цього, за словами С.Лещенка, Ю.Луценко "бреше про те, що мене і Ситника (директор НАБУ Артем Ситник - ІФ) засудили за втручання у вибори - а це був адмінсуд за позовом Розенблата (народний депутат Борислав Розенблат - ІФ) і рішення не набуло чинності".

Раніше 11 грудня 2018 року, Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив адміністративний позов Б.Розенблата щодо А.Ситника і С.Лещенка про розголошення та поширення інформації про П.Манафорта. У рішенні зазначено: "Визнати протиправними дії ... про розголошення та поширення інформації ... щодо наявності прізвища та підписів Пола Манафорта в списках "чорної бухгалтерії Партії регіонів" у матеріалах досудового розслідування, що мало наслідком втручання у виборчі процеси США в 2016 році і завдало шкоди інтересам держави Україна". Крім того, суд визнав протиправними дії С.Лещенка з втручання в зовнішню політику України шляхом поширення інформації про П.Манафорта, що також мало наслідком втручання у виборчі процеси США в 2016 році і завдало шкоди інтересам держави Україна.

С.Лещенко заявив, що рішення Окружного адмінсуду є політично мотивованим і направлено проти А.Ситника з тим, щоб згодом досягти його звільнення. Згодом парламентарій оскаржив це рішення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА