12:40 13.05.2019

В Опоблоку хочуть якнайшвидше пройти етап інавгурації новообраного президента України

2 хв читати
В Опоблоку хочуть якнайшвидше пройти етап інавгурації новообраного президента України

У парламентській фракції "Опозиційний блок" виступають за якнайшвидше проходження етапу інавгурації новообраного президента, але не уточнюють, яку дату приведення до присяги мають намір підтримати.

"Потрібно якомога швидше пройти етап інавгурації, щоб мати можливість перейти до справді важливих питань. Насамперед тих, які мають забезпечити наближення довгоочікуваного миру в Україні", - заявив голова фракції Вадим Новинський на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок.

Він також констатував, що в запропонованому головам фракцій і комітетів переліку питань немає проектів постанов про дату інавгурації.

"Затягування з визначенням дати приведення до присяги перетворює питання інавгурації із суто технічного на політичне", - заявив політик.

В.Новинський додав, що новообраний президент України має пам'ятати, що в Україні парламентсько-президентська форма правління, і рекомендував не ставити ультиматуми Верховній Раді.

Наразі у Верховній Раді зареєстровано чотири проекти постанови про проведення інавгурації обраного президентом України В.Зеленського. Їх було п'ять, але один проект постанови відкликано.

Позафракційні народні депутати Сергій Міщенко та Віктор Балога подали проекти постанов (№10270 і №10270-1), якими запропонували провести інавгурацію обраного президентом України В.Зеленського 19 травня. Пізніше позафракційний народний депутат Віталій Купрій зареєстрував проект постанови №10270-2 про проведення урочистого засідання Верховної Ради, присвяченого складенню присяги В.Зеленським, 20 травня.

Після цього народний депутат України фракції "Блок Петра Порошенка" вніс проект постанови №10270-3, що передбачає проведення інавгурації у два етапи: офіційний у залі засідань ВР 19 травня згідно з регламентом парламенту, а також другий - на НСК "Олімпійський" 3 червня "для забезпечення участі громадськості та запрошених гостей іноземних держав", під час якого новообраний президент має повторно проголосити присягу українському народу та інавгураційну мова.

10 травня народний депутат України фракції "Блок Петра Порошенка" Олександр Сугоняко вніс до Верховної Ради проект постанови №10270-4 щодо проведення інавгурації новообраного президента України в суботу, 1 червня. Проте 11 травня цей проект постанови було відкликано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА