19:37 14.05.2019

Помпео закликав Москву звільнити українських моряків

2 хв читати
Помпео закликав Москву звільнити українських моряків

Вашингтон сподівається на те, що Москва зможе домовитися з новою владою в Україні і звільнить українських моряків, затриманих поблизу Керченської протоки, заявив держсекретар США Майкл Помпео.

"Ми хочемо, щоб Росія простягнула руку новому українському уряду, щоб знайшовся вихід із ситуації. Ми також закликаємо російський уряд випустити на свободу представників екіпажу, який був захоплений у Керченській протоці", - сказав Помпео на прес-конференції за підсумками зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у вівторок.

Російські прикордонники 25 листопада 2018 року затримали із застосуванням зброї поблизу Керченської протоки український буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя.

16 квітня Україна звернулася до Міжнародного трибуналу ООН з морського права, вимагаючи вжити заходів щодо Росії, звільнити українських моряків і судна.

Орієнтовна дата винесення рішення Міжнародного трибуналу щодо запровадження тимчасових заходів проти Росії за арешт українських судів і екіпажів - 25 травня.

У Росії 24 українцям, котрі перебували на суднах пред'явлене обвинувачення в "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрози його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ). Покарання за цією статтею передбачає до шести років ув'язнення. Лефортовський суд Москви 17 квітня продовжив до кінця липня терміни арешту всім 24 морякам. Термін попереднього розслідування продовжено до 25 серпня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА