19:37 14.05.2019

Помпео закликав Москву звільнити українських моряків

2 хв читати
Помпео закликав Москву звільнити українських моряків

Вашингтон сподівається на те, що Москва зможе домовитися з новою владою в Україні і звільнить українських моряків, затриманих поблизу Керченської протоки, заявив держсекретар США Майкл Помпео.

"Ми хочемо, щоб Росія простягнула руку новому українському уряду, щоб знайшовся вихід із ситуації. Ми також закликаємо російський уряд випустити на свободу представників екіпажу, який був захоплений у Керченській протоці", - сказав Помпео на прес-конференції за підсумками зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у вівторок.

Російські прикордонники 25 листопада 2018 року затримали із застосуванням зброї поблизу Керченської протоки український буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя.

16 квітня Україна звернулася до Міжнародного трибуналу ООН з морського права, вимагаючи вжити заходів щодо Росії, звільнити українських моряків і судна.

Орієнтовна дата винесення рішення Міжнародного трибуналу щодо запровадження тимчасових заходів проти Росії за арешт українських судів і екіпажів - 25 травня.

У Росії 24 українцям, котрі перебували на суднах пред'явлене обвинувачення в "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрози його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ). Покарання за цією статтею передбачає до шести років ув'язнення. Лефортовський суд Москви 17 квітня продовжив до кінця липня терміни арешту всім 24 морякам. Термін попереднього розслідування продовжено до 25 серпня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА