07:28 23.05.2019

Стефанчук про перші завдання президентства Зеленського: Реформа АП, аудит держави, скасування недоторканності

2 хв читати
Стефанчук про перші завдання президентства Зеленського: Реформа АП, аудит держави, скасування недоторканності

Представник президента Володимира Зеленського в Верховній Раді Руслан Стефанчук називає реформу адміністрації президента серед першочергових завдань, що стоять перед главою держави.

"Це будуть ... концептуальні речі, які стосуватимуться безпосередньо посади президента - реформа адміністрації, запуск аудиту держави (ми хочемо зрозуміти, в якому стані держава знаходиться), низка речей, які пов'язані з законопроектами - скасуванням недоторканності. Адміністрація президента має перестати бути паралельним урядом і обмежитись трьома функціями - канцелярія, аналітичний центр, який буде напрацьовувати нові ідеї і програми, і контроль над рішеннями президента", - сказав Стефанчук в інтерв'ю виданню "Лівий берег", опублікованому в середу, відповідаючи на питання щодо планів на перші 100 днів президентства Зеленського.

Він також наголосив на необхідності провести перепис населення в Україні, оскільки без цього неможливо провести жодну реформу. "Сьогодні обговорюють кількість депутатів: 450 - це багато чи мало. Є європейські норми представництва. Коли нас було 52 млн, то було досить, а коли ми після перепису населення побачимо, що нас 30 млн, то для чого нам 450 депутатів? Тоді ми можемо говорити, що норми уявлення порушені і кількість народних депутатів треба переглянути", - зазначив представник Зеленського.

На запитання про очікування населення - зниження тарифів, зняття депутатської недоторканності, розслідування резонансних злочинів - Стефанчук заявив, що "будемо виходити з повноважень президента".

"Коли ми говоримо про зниження тарифів, ми повинні розуміти, що з 1 липня нас чекає зовсім інша система відносин в енергетичній сфері. Коли ми говоримо про питання зняття депутатської недоторканності, то тут ми можемо активно діяти, тому що у нас вже є законопроекти, які ми готові представити в Раду", - сказав він.

"Що стосується розслідувань, то ми можемо впливати настільки, наскільки ми можемо змінити кадрову політику на рівні тих органів, які може здійснити президент. Але для призначення керівників СБУ і ГПУ потрібно узгодження Верховної Ради", - зазначив Стефанчук.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА