16:33 28.05.2019

Зеленський повернув Саакашвілі громадянство України

2 хв читати
Зеленський повернув Саакашвілі громадянство України

Президент України Володимир Зеленський скасував рішення п'ятого президента Петра Порошенка про позбавлення екс-президента Грузії, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі громадянства України.

"Внести до указу президента України від 26 липня 2017 року №196... зміну, виключивши положення щодо втрати Саакашвілі Міхеілом громадянства України", - йдеться в тексті указу №329/2019 від 28 травня, оприлюдненому на офіційному сайті глави держави.

Як повідомлялося, в липні 2017 року Порошенко своїм указом позбавив Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США.

10 вересня 2017 року Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прибічників, що супроводжувалося протистоянням із прикордонниками і правоохоронцями. 22 вересня 2017 року Мостиський районний суд Львівської області визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

12 лютого 2018 року Саакашвілі затримали в ресторані "Сулугуні" в центрі Києва неподалік офісу його партії "Рух нових сил", після чого доставили в аеропорт "Бориспіль" і відправили літаком до Польщі. У МВС України пояснили, що відповідно до вже ухвалених судових рішень Саакашвілі перебував на території України незаконно, а тому з "дотриманням усіх юридичних формальностей був повернений до країни, звідки прибув, порушуючи вітчизняне законодавство".

22 травня адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький подав до Адміністрації президента Зеленського листа Саакашвілі з проханням повернути йому громадянство України. Саакашвілі зазначив, що якщо у Зеленского навіть є якісь сумніви щодо доцільності повертати йому громадянство України, президент може дати розпорядження голові Державної прикордонної служби про те, що Саакашвілі має право в'їхати в Україну, щоб самому захистити свої права в суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА