11:54 04.06.2019

В АП назвали фейком заяву Тизенгаузена про дату можливої зустрічі Зеленського і Трампа

2 хв читати
В АП назвали фейком заяву Тизенгаузена про дату можливої зустрічі Зеленського і Трампа

У Адміністрації президента України заявили, що інформація про дату можливої зустрічі глави Української держави Володимира Зеленського і президента США Дональда Трампа - це фейк, а Борис Тизенгаузен, що оприлюднив її, не є ні штатним, ні позаштатним членом команди Зеленського.

"Третього червня деякі ЗМІ почали поширювати інтерв’ю з Борисом Тизенгаузеном, представляючи його як позаштатного радника президента України Володимира Зеленського. У матеріалі йшлося про ймовірну дату зустрічі гаранта з президентом США Дональдом Трампом. З огляду на це, звертаємо увагу української спільноти та журналістів – Борис Тизенгаузен не є ані штатним, ані позаштатним членом команди Володимира Зеленського, тож просимо ставитися до поширеної інформації як до фейкової", - зазначено в повідомленні АП на сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

В Адміністрації президента зазначили, що повідомлення про всі кадрові призначення оперативно з'являються і з'являтимуться на сайті АП.

У свою чергу Тизенгаузен на сторінці у Facebook наголосив: "На одному з ефірів мене помилково протитрували радником Володимира Зеленського. Відповідально повідомляю, що я таким не є. І прошу Адміністрацію президента України не хвилюватися з цього приводу".

Напередодні ввечері Борис Тизенгаузен, представлений як позаштатний радник президента України, в інтерв'ю програмі "Ваша Свобода", відповідаючи запитання, коли зустрінуться Зеленський і Трамп, сказав: "Найімовірніше, зустріч буде після зустрічі Дональда Трампа і Путіна, які планують зустрітися під час саміту G20 (28-29 червня 2019 - ред.). Але сам факт, що адміністрація Дональда Трампа першою запрошує Зеленського до США для проведення зустрічі, говорить про те, що Зеленському надано вже певний кредит довіри від США".

Як раніше повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі глави держави, запрошення президенту України Володимиру Зеленському відвідати з офіційним візитом США надійшло від американського президента Дональда Трампа у четвер, 30 травня. "Поїздку заплановано", - повідомили агентству в прес-службі глави держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА